POLUFINALE EUROPA LIGE

FOTO, VIDEO: CHELSEA I BENFICA U FINALU U AMSTERDAMU Cardozo uništio Fener, blitzkrieg Chelseaja

 AFP

Još uvijek aktualni prvak Europe Chelsea je pobjedom nad Baselom izborio finale Europske lige. Benfica je nadoknadila minus iz prve utakmice i izbacila Fenerbahçe.

Nakon što su pobijedili u prvoj utakmici u gostima (1-0), nogometaši Chelseaja priuštili su svojim navijačima na Stamford Bridgeu nekoliko minuta straha i neizvjesnosti.

Igrala se sudačka nadoknada prvog poluvremena kad je Egipćanin Mohamed Salah na asistenciju Valentina Stockera savladao Petra Čecha. Rafael Benítez imao je što za reći svojim igračima u svlačionici. Štogod da je rekao, njegovi su ga igrači poslušali.

Samo u desetak minuta postigli su tri pogotka i uništili nade švicarske momčadi. Mrežu gostiju najprije je načeo Fernando Torres u 50., na 2-1 za domaće povisio je Victor Moses u 52., a desetominutnu furiju zaključio je David Luiz u 59. Njegova bomba ljevicom skinula je paučinu sa Sommerovih “90 stupnjeva” i jedan je od najljepših pogodaka viđenih ove sezone na europskim travnjacima.



BEN 1-0 FEN by adriabril

Navijači Benfice također su strijepili. Gaitán je najprije anulirao prednost Fenerbahçea iz prve utakmice (9.), no Kuyt je Turcima iz jedanaesterca donio veliku prednost. Portugalcima su nakon toga za prolaz trebala dva gola. Uspjeli su ih zabiti zahvaljujući spretnosti Paragvajca Oscara Cardoza (35. i 66.)..



Cardozo 3-1 by Counterpoint1

BENFICA - FENERBAHCE 3-1 (Gaitan 9, Cardozo 35, 66 / Kuyt 23-11m; prva utakmica 0-1)

KRAJ UTAKMICE!

66. minuta - Benfica ima rezultat koji je vodi u finale! Nakon kornera pokušao je pucati Luisao, ali njegov udarac je blokiran. Na nesreću Turaka, lopta se odbila samo do Cardoza koji je iz blizine pogodio za eksploziju veselja u Lisabonu.

41. minuta - Matić sa 16 metara pucao malo pokraj vratnice. Sjajna utakmica u Lisabonu!

40. minuta - Kakva prilika za Turke! Saw sa pet metara nije uspio skrenuti loptu u mrežu, a Kuyt iskosa nije uspio pogoditi nebranjeni gol.

35. minuta - Benfica je brzo izvela jedan prekršaj, Cardozo je uhvatio obranu Fenera na spavanju i sjajnim udarcem sa 16 metara zatresao mrežu.

31. minuta - Bomba Cardoza otišla je malo preko vrata.

23. minuta - Šok na Luzu! Garay je nes(p)retno igrao rukom u šesnaestercu, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Kuyt.

9. minuta - Portugalci su nadoknadili zaostatak nakon manje od deset minuta igre. Lima je prošao po desnoj strani, vratio povratnu loptu za Gaitana koji je majstorski pogodio suprotni kut Demirala.

Utakmica je počela!

BENFICA: Artur, Luisão, Pereira, Garay, Almeida, Gaitán, Matić, Peréz, Cardozo, Lima, Salvio

FENERBAHCE: Volkan, Egemen, Yobo, Ziegler, Gökhan, Cristian, Selçuk, Salih, Caner, Sow, Kuyt

CHELSEA - BASEL 3-1 (Torres 50, Moses 52, Luiz 59 / Salah 45; prva utakmica 2-1)

KRAJ UTAKMICE

64. minuta - Die je sjajnim udarcem zatresao gredu!

59. minuta - Kakav pogodak Davida Luiza! Brazilac je s više od 20 metara fantastično plasirao loptu u same rašlje!

52. minuta - Totalni preokret u režiji Torresa. Španjolac je pucao, lopta se odbila od švicarskog braniča i pala ravno na nogu Mosesa koji taj poklon nije propustio.

50. minuta - Fernando Torres je zabio već peti pogodak u Europa ligi. Sommer je blokirao udarac Franka Lamparda, ali naletio je Španjolac i pogodio za izjednačenje.

45. minuta - U Londonu postaje napeto, Švicarci su došli u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela. Valentin Stocker je napravio više od pola posla, sjajno uposlio Salaha, kojemu nije bilo teško gurnuti loptu pokraj Čecha.

40. minuta - Dok se Chelsea muči s Baselom, domaći navijači pjevaju: 'Jose se vraća kući'.

10. minuta - Lampard je na asistenciju Torresa pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu nije uspio skrenuti Moses.

1. minuta - Streller je pucao malo pokraj vrata.

CHELSEA: Čech, Ivanović, Luiz, Cahill, Azpilicueta, Bertrand, Ramires, Lampard, Hazard, Torres, Moses

BASEL: Sommer, Voser, Schär, Sauro, Steinhöfer, Die, Stocker, F.Frei, Salah, Elneny, Streller

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 12:50