KRITIZIRAO LÖWA

Gerd Müller želi da Kuranyi zaigra u reprezentaciji

Schalke 04's Ivan Rakitic (L), Kevin Kuranyi and Vicente Sanchez (R) celebrate a goal against Hoffenheim during the German Bundesliga soccer match in Gelsenkirchen January 30, 2010. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY- - Tags: SPORT SOCCER) ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL DIRECTLY
 Reuters

Legendarni bivši njemački nogometaš i golgeter Gerd Müller žestoko se okomio na izbornika ''elfa'' Joachima Löwa.

Izbornik Löw do 6. svibnja će pozvati 26 igrača koji će biti u prilici izboriti Mundijal u organizaciji Južnoafričke Republike (11. lipnja - 11. srpnja). Upitno je hoće li se ondje naći mjesta i za Kuranyija kojeg javnost zaziva, a nogometni stručnjaci guraju u sastav.

Među tim stručnjacima je i veliki Gerd Müller, strijelac čiji se golovi i danas pamte. Zabio ih je 68 u 62 nastupa za reprezentaciju, odnosno 365 u 427 utakmica u Bundesligi za Bayern. Europski prvak s bivšom Zapadnom Njemačkom 1972. godine i svjetski prvak dvije godine kasnije smatra da Kuranyi mora zaigrati na smotri u Južnoafričkoj Republici.

- On je taj koji je trenutno u najboljoj formi i zabija najviše golova - kaže nekada rasni strijelac.

Kuranyi, koji igra u životnoj formi, posljednju je utakmicu za njemačku reprezentaciju odigrao u rujnu 2008. godine, a u studenom iste godine je nakon kvalifikacijske utakmice za SP s Rusijom, za koju nije konkurirao, nakon odgledanog prvog poluvremena na tribinama, napustio stadion, zbog čega ga je Löw izbacio iz reprezentacije. Do danas mu nije oprostio, iako je, suprotno prvim obećanjima, najavio da bi ga ipak mogao uvrstiti na popis…

- Trenutno njemačka reprezentacija s aktualnim igračkim kadrom nije baš osobito dobra momčad. Ukoliko je izbornik tako tvrdoglav, i on se uklapa u sliku ne baš najboljeg sastava - bez dlake na jeziku komentira najbolji strijelac njemačkog prvenstva u sedam navrata.

- Po meni, najveći favorit Mundijala je Brazil - zaključio je Müller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:40