PROBLEMI S NAPADAČIMA

GLASINE ZBOG KOJIH MAMIĆA BOLI GLAVA Manchester United na ljeto vraća Angela Henriqueza?

Dinamo nudi Čileancu milijun eura godišnje plaće, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno...
 CROPIX

Problem ostanka Henriqueza bi mogao stići s dvije adrese. Prva je Manchester United koji ga je posudio Dinamu. Naime, bez obzira što Modri nisu napravili baš nikakav rezultat u Europi, dobre igre Henriqueza nisu ostale nezapažene, pa njegov menadžer Fernando Felichevic ima saznanja da bi ga Louis van Gaal mogao vratiti na Old Trafford. To nisu samo glasine, jer kad smo posljednji put razgovarali s Čileancem, zamolili su nas iz Dinamove PR službe da mu ne postavljamo pitanja o Manchester Unitedu. Ipak, na pitanje želi li ostati u plavome dresu i nakon isteka posudbe, Henriquez je odgovorio neodređeno, diplomatski. To je zapravo bio znak da nije načisto želi li karijeru nastaviti u Maksimiru. Upravo je to razmišljanje Henriqueza vjerojatno i najveća prepreka njegova možebitnog ostanka. Čak i veća od mogućeg poziva Louisa van Gaala, jer u ovakvom rasporedu snaga na Old Traffordu ipak je teško vjerovati da bi Angelo dobio adekvatnu minutažu i pravu priliku.

Da se razumijemo, Henriquez je nekoliko puta kazao da mu je lijepo u Zagrebu i u Dinamu, sve mu odgovara, osim one činjenice da Modri igraju pred gotovo praznim stadionom. Ista je priča i s ostalim strancima u modrom, loša i nepoticajna atmosfera ih najviše boli, teško im je pronalaziti motive u takvom okružju. Zadržavati igrača kojem se ne ostaje, nema nikakva smisla, to je valjda jasno. Zato je na Zdravku Mamiću ogroman zadatak, srušiti veliku barijeru koja poput Kineskog zida stoji između Henriqueza i njegove želje za ostankom u plavom dresu.

Međutim, Mamić je često puta pokazivao da ima dovoljno jake argumente za rješavanje naoko nemogućih misija. Iz nekih izvora saznajemo da će Henriquezu ponuditi plaću s kojom će postati najplaćeniji igrač Dinama. Za sada je to Junior Fernandes koji zarađuje 900.000 eura godišnje. Henriquez bi trebao dobiti ponudu kojom bi zarađivao točno milijun eura! Takva ponuda bi ga trebala “razoružati” i svi se u Maksimiru nadaju da će nakon što mu legne na stol kazati - da! Dinamo bi s njim potpisao višegodišnji ugovor, a to bi svakako bio sjajan posao. Osim što bi bio jedan od krucijalnih igrača Dinama, što je bjelodano jasno, u budućnosti bi se na njemu moglo odlično zaraditi.

Angelo Henriquez klasa je koja Dinamo može voditi u Ligi prvaka! Naravno, ako se Modri plasiraju u to elitno natjecanje. To kazuju mnogi stručnjaci, novinari i promatrači, oko njegova nogometnog znanja postoji konsenzus. Koga god pitate, svi kažu “to je to”.

Henriquez je dosad u Dinamu ostavio jako dobar dojam. Od prvog dana. Iako je došao kao igrač Manchester Uniteda koji je prije toga bio na posudbi u Wiganu i Zaragozi, nikad nije glumio nekakvu zvijezdu, nije se isticao ničim osim - dobrom igrom i golovima. Samozatajan je i skroman u privatnom životu, ali je zato “zvijer” na travnjaku. Ono što je posebno upalo u oči jest činjenica da je po dolasku sasvim mirno prihvatio sjedenje na klupi, jer je u početku Duje Čop imao prednost, Henriquez je bio tek druga špica. Nije gunđao, marljivo je trenirao, radio i s vremenom je postao prvi izbor Zorana Mamića, a pozicija glavnog golgetera Modrih mu je odlaskom Čopa u Cagliari - dodatno zabetonirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:16