SP U-20 U KOLUMBIJI

Grnja: Oslabljeni smo, ali ekipa je jedinstvena

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija vraća se na Svjetsko prvenstvo nakon 12 godina, a gotovo 24 su prošle od Čilea, kad je bivša SFRJ predvođena Hrvatima bila prvak
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Izabranici Ivice Grnje (rođeni 1991. i mlađi) bili bi zadovoljni da na SP-u u Kolumbiji koje počinje 29. srpnja ponove rezultat iz Nigerije 1999., kad su izabranici Martina Novoselca ispali u 1-8 finala od Brazila i na koncu se vode kao 14-plasirani.

- Primarno nam je izboriti nokaut-fazu. Ne bismo htjeli biti drugi u skupini jer se u tom slučaju križamo s onom u kojoj bi prvi trebao biti južnoamerički prvak Brazil.

- Očekujemo da ćemo o 1. mjestu odlučiti s afričkim prvacima Nigerijcima - najavio je Grnja, kojeg raduje oporavak vratara Delača, dok je umjesto ozlijeđenog Rugaševića upao Glavica.

Naši su Mundijal izborili kao polufinalisti Eura 2010. u Francuskoj, gdje su po učinku bili treći, no utopija je vjerovati u ponavljanje uspjeha ‘Čileanaca’ Mirka Jozića, svjetskih prvaka 1987, kad je najbolji igrač prvenstva bio Prosinečki, drugi golgeter Šuker, strijelac pogotka u finalu Boban, a od Hrvata su još prvotimci bili Štimac, Jarni i Pavličić, a pričuva Piplica.

Od svojih 18 ‘Francuza’ Grnja nema Vrsaljka i Vukušića (nisu ih pustili klubovi), te Jonjića, Bičvića i spomenutog Rugaševića.

- Oslabljeni smo, ali najvažnije je da je momčad jedinstvena - naglasio je Grnja.

Naši startaju u noći sa 31. srpnja na 1. kolovoza (1.00) protiv Saudijske Arabije, slijede sudari s Nigerijom (4. 8., 3.00) i debitantom Gvatemalom (7. 8., 3.00), sve u gradu Armenia, na 1550 m visine, na stadionu Centenario (26.000).

Ostali sudionici su - skupina A: Kolumbija, Francuska, Mali, J. Koreja; B: Portugal, Urugvaj, Kamerun, N. Zeland; C: Australija, Ekvador, Kostarika, Španjolska; E: Brazil, Egipat, Austrija, Panama; F: Argentina, Meksiko, Engleska, S. Koreja. U osminu finala će i četvero najboljih treće plasiranih reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:26