ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

HAJDUK IMA NOVOG TRENERA Damir Burić je otišao, novi predsjednik doveo Slovenca Pušnika

 Screenshot: Youtube

Hajduk se razišao s trenerom Damirom Burićem, danas mu je predsjednik Hajduka Ivan Kos konačno dao do znanja kako nije više trener Hajduka, ono što je slutio već danima, gotovo dva tjedna, piše Slobodna Dalmacija.

A na mjesto trenera Hajduka dolazi ili treba doći, svejedno, ako ćete biti strpljivi do službene objave - Slovenac Marijan Pušnik, on je lanjske jeseni trenirao ljubljansku Olimpiju, a proljeće je pauzirao.

Pušnika treba potvrditi Nadzorni odbor "bijelih", ali je očito da je Pušnik pridobio simpatije predsjednika uprave Ivana Kosa i da ima njegovo povjerenje. Stekao je prednost pred Željkom Kopićem i Kos će pred članove NO izaći s imenom Pušnika pod brojem 1.

Budući da su u dosluhu barem dio nadzornika koji je izabrao Kosa i sam predsjednik treba vjerovati da je to formalnost kojoj se mogu prikloniti i ostali članovi NO. Danas se probio u javnost i Pušnik, ali i Zvonimir Soldo čiji su se pregovori s "bijelima", točnije s Kosom činili vrlo neobični, egzotični, ali su potrajali u aktualnosti tek nekoliko sati.

Naime, Kos se sa Soldom našao u Zagrebu u utorak predvečer na pregovorima, a u srijedu je, 24 sata kasnije, postalo izvjesno da je prednost u Pušnika.

Nešto je zapelo najprije glede Nenada Bjelice (preskup), a potom i Solde u raspravama unutar Hajduka, pa se u preostaloj dvojbi u srijedu navečer između Pušnika i Kopića prednost dala – Slovencu.

A svi ostali ili su čekali uzalud, otpadali iz ovog ili onog razloga, kao da su bili "spinovi".

Tu je najviše patio Damir Burić koji je znao da je bivši, osjećao je to, makar ga je predsjednik Ivan Kos svaki čas kontaktirao i razgovarao s njim i produžavao mu nadu.

To kao da je bio rat nerava, tko će kome dati otkaz?! U toj igri živaca popustio je Kos, rekao je Buriću da je gotovo.

Tako shvaćamo. Da je Burić otišao sam, morao bi platiti osam plaća, a ako dobije otkaz mora od Hajduka dobiti značajnu otpremninu, navodno šest ili čak osam plaća, nisu informacije precizne.

Premda se ranije spominjalo samo tri plaće otpremnine, prava informacija čini se šest do osam...

Dakle, Portugalac, Slovenac, Čeh, je li to ta dobitna kombinbacija struke koju promovira Ivan Kos, a Nadzorni odbor će amenovati, možda već sutra? Branco, Pušnik i sad se još taktizira oko Plišeka koji je danas boravio u Poljudu.

Pričekajmo da sve potvrdi Nadzorni odbor na elektronskoj sjednici, kako se to kaže, tada će piramida biti obznanjena, premda se čini baš sve spakirano, Branco, Pušnik!

Kažu informacije iz Slovenije kako je Pušnik studiozan, energičan trener, voli čvrstu igru, brzu, ofenzivnu...

Marijan Pušnik se nije večeras odazivao, a ostajemo dužni reakciju Zvonimira Solde. Brončani "vatreni" taman je potvrdio kako je s Kosom sasvim ozbiljno pričao o vođenju Hajduka i bio oduševljen tom idejom: Soldo je rekao:

- Mogu reći i potvrditi vam da smo razmijenili informacije, da, kontaktirao sam s gospodinom Kosom. O mjestu trenera. To mi je čast i izazov, Hajduk je poseban klub... - govorio je Soldo oduševljen, ali na kraju nije došao u najuži krug.

Bjelica preskup, Soldo je ipak bio u Dinamu, onda neka to bude Pušnik, ili da ostavimo još zrno šanse Kopiću? U toj dilemi, zapravo dileme nema, to bi trebao biti – Pušnik. Samo da ga NO potvrdi.

Navodno je u Split već doputovao Mario Branco iz Portugala i da se i on sastao već s Kosom, iza zatvorenih vrata, ali ostavimo nešto i za četvrtak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:23