SRAMOTA I U BELGIJI

Hajduk poražen u Bruxellesu, Torcida bakljadom okončala europski put 'bijelih'!

Vučević je prije polaska u Bruxelles obavio razgovor i s Lukom Peruzovićem, Splićaninom koji živi u Waterloou, gradu u blizini Bruxellesa. - Porazgovarao sam s Lukom, uvijek je korisno dobiti informacije o protivniku, a Peruzović zna sve o Anderlechtu - kazao je Vučević.
 AP

SPLIT - Protiv Anderlechta Splićani se nisu nasanjkali, čak su na trenutke ostavljali solidan dojam, a mogli su proći i puno bolje da nije bilo one grube pogreške vratara Radoševića kad je ponudio poklon bon De Sutteru, a ovaj je bio neumoljiv i zaparao je mrežu "bijelih" već u 12. minuti.

Rano primljeni gol poremetio je hajdukovce, a drugi gol riješio je sve dileme. Bio je to majstorski potez Argentinca Suareza, strašan gol. Poslije toga Belgijanci su više vodili računa o utakmici AEK-a i Zenita. A tamo su Rusi pošteno odradili svoj dio posla, dobili su Grke i otvorili Anderlechtu vrata proljeća u Europi. Za veliku radost promrzlih navijača u Bruxellesu.

Hajduk je pak u ovoj sezoni napravio puno više nego u zadnjih 15 godina, prošao je u grupu europskog natjecanja, a u takvoj poziciji Splićani nisu bili još od sezone 1994/95. kada su pod vodstvom trenera Ivana Katalinića igrali u četvrtfinalu Lige prvaka (izbacio ih je kasniji prvak Ajax).

Hajduk je sa starim majstorom na klupi, trenerom Stankom Poklepovićem napravio čudo već samim plasmanom u Europsku ligu, a prošao je rumunjske klubove Dinamo iz Bukurešta i Unireu iz Urzicenija.

Bio je to bolji dio ove sezone koju će Hajduk pamtiti po lijepim europskim trenucima, prepunom Poljudu i pravoj navijačkoj euforiji, gotovo histeriji koja je prošlog ljeta vladala u gradu pod Marjanom.

Špaco i Ibro bili su glavni junaci te Hajdukove priče, a sad kad se kalendar ove 2010. godine odvrtio do kraja puno toga se promijenilo. Špaco se povukao u svoju bračku izolaciju, a Ibro će kako stvari stoje put inozemstva da bi napravio korak više u karijeri, a Hajduk od njegove prodaje nada se pokrpati minus na računu.

Na kraju od deset europskih utakmica, Hajduk je ostvario tri pobjede (Dinamo B., Unirea i Anderlecht, sve na Poljudu), jedan remi (Unirea u Bukureštu) i šest poraza.

Što nam ostaje? Ostaje nam mladi trener Goran Vučević i jedan Hajdukov dječji vrtić , momčad koja je istrčala na stadionu Constant Vanden Stock bila je orjentirana na mlade i gladne. Ima tu solidnog materijala iz kojeg bi se dalo nešto istesati, ali trebat će im vremena i puno rada.

Igranje u Europi Hajduku bi trebao biti imperativ, to je cilj ispod kojeg ne bi smjeli ići. Vučević je najavio da će Bruxelles dati odgovor na pitanje je li ovo realnost Hajduka ili su Splićani mogli više. Kad se sve zbroji, ovo je Hajdukova realnost, bili su sudionici europskog natjecanja i ništa više od toga...

Anderlecht - Hajduk 2-0 (2-0)

Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Lecjaks, Legear (od 76. Mareček), Polak, Kljestan, Boussoufa, Suarez, De Sutter (od 84. Lukaku).

Hajduk: Radošević, J.Buljat, Vejić, Jonjić, Jozinović (od 60 M.Ljubičić), Oremuš, Andrić, Trebotić (od 78. Andrijašević), Strinić, Ibričić (od 60. Tomasov), Vukušić.

Strijelci: 1-0 De Sutter (12.), 2-0 Suarez (41.).

Žuti kartoni: Strinić i Vejić (Hajduk).

Crveni kartoni: -

Tablica:

1. Zenit 6 6 0 0 18-6 18

2. Anderlecht 6 2 1 3 8-8 7

3. AEK 6 2 1 3 9-13 7

4. Hajduk 6 1 0 5 5-13 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:17