OSLABLJENI SPLIĆANI

HAJDUK U KRANJČEVIĆEVOJ Tudor hvali Medića: 'Simpatiziram Zagrebov stil i način igre'

'Ne ulazim u njihovu situaciju s trenerom. Neobična je to situacija, ali mogu je suditi samo po igri'
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Za razliku od većine njegovih kolega koji iskazuju nevjericu i podcjenjivanje komentirajući to što je poduzetni Zagrebov predsjednik Dražen Medić shvatio da čovjek u životu može postati što god poželi, pa tako i nogometni trener, Igor Tudor otvoreno pokazuje simpatije prema svojem kolegi na klupi Zagreba, građevinskom poduzet niku kojem HNS ne da da upiše trenersku Akademiju pod opravdanjem da nema nijednog dana radnog staža kao aktivni nogometaš.

Sacchi je bio prodavač

“Za mene je Zagreb ugodno iznenađenje i osobno jako simpatiziram njihov stil i način igre”, rekao je Tudor koji će se Mediću i njegovoj družini suprostaviti u nedjelju u Kranjčevićevoj (19 sati) u 8. kolu MaxTV Prve lige.

OK, nije Tudor dublje analizirao Medićev trenerski opus, ali nije ni sasjekao njegovu ambiciju. Vjerojatno i on zna da su se kriterija koji važe u HNS-u držali u Italiji, ni jedan Arrigo Sacchi nikad ne bi postao nogometni trener jer je slavni trener u svojim mladim danima bio uspješniji kao trgovac cipelama nego igrač.

Naravno, ne pada nam na pamet da Mediću prognoziramo Sacchijeve domete (on je trener koji je s Milanom osvojio sve živo, a s Italijom je bio viceprvak svijeta), ali obojica na neki način pomiču granice. Slavna je Sacchijeva rečenica: “Nikad nisam mislio da je uvjet da postanete dobar jahač to da prije toga morate biti konj.” Toliko na znanje HNS-ovim akademicima, a sad se vratimo Tudoru koji je o Zagrebu rekao još i sljedeće:

Jako cijenim Kopića

“Gledao sam njihove utakmice i jako mi se svidjelo ono što sam vidio. Posebno mi se svidjela utakmica u prošlom kolu kad su dobili Split u Kranjčevićevoj. Rekao bih da Zagreb igra slično nama. Oni žele igrati i nadigravati se. Takav način igre simpatiziram i podržavam. Ne bih želio ulaziti u njihovu situaciju s trenerom. Neobična je to situacija, ali mogu je suditi samo po igri koju Zagreb pruža, a tu je dojam pozitivan. Ne znam koliki je utjecaj trenera Kopića koji je uz Medića, njega poznajem i cijenim, ali očito da se radi o jednoj pozitivnoj priči.”

Kakvu utakmicu Tudor očekuje u Kranjčevićevoj?

“Očekujem pravu, zanimljivu, sadržajnu utakmicu, da nastavimo s dobrim igrama, a iz takve igre trebao bi doći i rezultat. Ali igra je temelj. Na tome inzistiram.”

OK, ali Hajduk mora tražiti i rezultat, a ne samo igru. U zadnjih pet utakmica Hajduk ima poražavajući skor: četiri poraza uz jedan remi.

Bez Sušića i Vlašića

“Jasno mi je to. Nisam ja neozbiljan trener da ne bih znao da je rezultat najvažniji, da je to krajnji cilj. Ali kao što sam rekao već bezbroj puta, na rezultat ne mogu utjecati. Mogu približno, ali ne mogu do kraja. Moje je da postavim momčad na pravi način, da budemo ozbiljni, da budemo kvalitetni u oba pravca. Rezultat ovisi i o drugim stvarima.”

Tudoru može biti problem izostanak Sušića koji se iz reprezentacije vratio s lakšom ozljedom te Nikole Vlašića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:05