POJAČANJE HRVATSKE?

HRGOTA EKSKLUZIVNO 'Prvo se moram ustaliti u Borussiji, onda možemo pričati o Vatrenima'

Za Branimira Hrgotu zanimaju se tri nogometna saveza - švedski, BiH i hrvatski
 getty images

Napadač njemačkog bundesligaša Borussije Mönchengladbach trenutačno je jedan od najvrućih mladih nogometaša u Europi. Mladi (1993) centarfor slavne Borussije, kako su prve donijele Sportske novosti, u ozbiljnim je kombinacijama hrvatskog izbornika Nike Kovača, koji u Hrgoti vidi budućnost hrvatske reprezentacije. Međutim Kovač i HNS nisu jedini interesenti za usluge potentnog napadača. Hrgota je Hrvat rođen u Bosni i Hercegovini, točnije u Zenici i član je švedske mlade reprezentacije. Oko ovog napadača otimaju se tri nacionalna saveza, stoga i prvo pitanje novinara na press-konferenciji pred utakmicu play-offa Europske lige između Sarajeva i Borussije nije bilo vezano ni uz Sarajevo ni uz Borussiju nego - je li odlučio za koju reprezentaciju će igrati?

- Nisam ništa čitao što se pitalo i na tu temu ništa ne želim komentirati. Moje misli vezane su uz utakmicu - kazao je mladi Hrgota brojnim novinarima u Sarajevu.

Ipak, ekskluzivno za Sportske novosti, Hrgota je prokomentirao tu vruću temu, naglasivši kako neke navodne izjave da se obvezao Kovaču nikada nije dao.

- Puno se neistina pisalo o toj temi, izašle su neke moje izjave koje nikada nisam dao - kazao je Branimir Hrgota za Sportske novosti.

Na naše navaljivanje i inzistiranje je li odlučio za koju seniorsku selekciju će igrati, Hrgota je ostao u diplomatskim okvirima, davši do znanja da mu je trenutno učvršćivanje u prvoj postavi Borussije Mönchengladbach glavna i osnovna preokupacija.

- Moj je prvi cilj da se učvrstim u početnoj postavi Borussije, tek kasnije, ako još budem zanimljiv nekoj od ovih reprezentacija, donijet ću i tu odluku - dodao je Hrgota.

Mladog nogometaša Borussije treba shvatiti, jer sva tri nogometna saveza koji se zanimaju za njega smatraju da oni imaju pravo na Hrgotu. U BiH je rođen, hrvatskih je korijena, a Šveđani su ga nogometno odgojili. Ipak, ono što je sada činjenica jest da se Hrgota i dalje vodi kao švedski reprezentativac, sve dok ne potpiše pristupnicu drugoj reprezentaciji. Zasad ništa nije potpisao.

- Po informacijama koje dobivam od svog savjetnika, interesi sva tri saveza postoje. Kao što sam već rekao, nijednog trenutka sebi ne stvaram pritisak za koga ću igrati. Siguran sam u jedno, da ćemo moj agent i ja, u dogovoru s mojim roditeljima, izabrati za mene najbolje rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:19