ZABORAVLJEN U UKRAJINI

KALINIĆ ZAVAPIO 'Razočaran sam odnosom izbornika Kovača, jednostavno me prebrisao...'

'Ako je izbornik već bio u Splitu na utakmici, mogao je doći, pozdraviti se, porazgovarati dvije minute'
 Ante Cizmic / CROPIX

Nikola Kalinić vratio se s Dnjiprom u Ukrajinu. Emocije se još nisu do kraja slegnule, još uvijek Kaliniću bubnja navijanje Torcide u glavi.

- Predivna atmosfera koju ću dugo pamtiti. Zaista mi je žao što je Hajduk dobio upravo Dnjipro za protivnika. Čak i bez Konopljanke i Mattheusa pokazali smo snagu. Bili smo bolji i zasluženo prošli. Da je Hajduk imao sreće u ždrijebu, pa naišao na nekog slabijeg suparnika, s onakvom publikom prošao bi dalje - kazao je Kalinić.

Na splitskoj utakmici bio je i izbornik Niko Kovač, ali izostao je susret centarfora Dnjipra i hrvatskog izbornika.

- Nismo se ni vidjeli ni čuli. Žao mi je, štoviše, pomalo sam i razočaran zbog takvog odnosa. Ali tako je od samog dolaska Kovača na mjesto izbornika - rekao je Kalinić i potom pojasnio:

- Dva su razloga zašto sam razočaran. Prvi je činjenica da sam od U-15 igrao u svim hrvatskim selekcijama. Kod izbornika Štimca bio sam u užim kombinacijama, a kod Kovača sam jednostavno prebrisan. U redu, ima svaki izbornik svoj popis, svoj stav. Ali ako je izbornik već bio u Splitu na utakmici, mogao je doći, pozdraviti se, porazgovarati dvije minute. Nisam pozvan za rujanske akcije Vatrenih, ali to ne znači da ne bih u bliskoj budućnosti mogao igrama zaslužiti poziv. I neću se predati, nego ću igrama u Dnjipru pokušati vratiti se među Vatrene.

Imat će Kalinić ove jeseni novu priliku za dokazivanje u Europskoj ligi, jer Dnjipro ima skupinu sa St. Ettienom, Interom i Qarabagom.

- Vrate li se navrijeme Konopljanka i Mattheus, možemo početi u gotovo kompletnom sastavu, jer sada nam je kapetan Rotan izvan treninga mjesec dana. Ali treći put uzastopno smo u Europskoj ligi. Igrali smo kontra Fiorentine, PSV-a i Napolija, pa zašto onda ne bismo prošli i ovu skupinu - zaključio je Kalinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:07