TRAŽI NOVI KLUB

Hrvoje Vejić: Može 30 posto manje, ali ne i 50

Hajdukov prvotimac nije se uspio dogovoriti s Hajdukovom upravom
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Hrvoje Vejić spremno je iznio razloge zbog kojih nije pristao na ponudu uprave Hajduka o kresanju ugovora.

- Još u rujnu razgovarao sam s direktorom Grbićem i Šurjakom te sam ponudio opciju da varijabilni dio iz mojeg ugovora vežu uz rezultate a ne uz broj nastupa. I to uz plasman Hajduka u Europsku ligu, a ne uz osvajanje trofeja u domaćem prvenstvu i kupu. Rečeno mi je da je to fair ponuda. No uprava je sad došla s idejom koju držim neprihvatljivom. Bio sam spreman smanjiti svoja primanja za 30 posto, ali ne za 50 posto - ističe Vejić.

Bez zadrške Vejić je iznio kokretne brojke. Kaže da tih 30 posto iznosi 120.000 eura, a u 2,5 godine koliko još ima ugovor s Hajdukom to je 300.000 eura.

Međutim sada mu je ponuđeno da zaboravi bonuse i pristane na dodatnih 30 posto nižu plaću. U praksi to bi značilo da bi sa 360.000 eura došao na godišnju plaću od 180.000 eura.

- Ne mogu pristati na duplo manju plaću iz dva razloga: najprije zbog principa jer bih došao u kategoriju igrača koji jednako zarađuju a ne igraju, a s druge strane s tim novcima računam i potrebni su mojoj obitelji.

Kaže da je svjestan da njegov potez može izazvati i negativne reakcije među navijačima, ali smatra da je bio fair i spreman na dogovor u realnim okvirima. I dalje njegova ponuda stoji otvorena.

- Razočaran sam. Žao mi je samo što mi nisu to rekli prije mjesec dana da imam vremena pronaći novi klub. Najradije bih ostao u Hajduku i igrao, ali ako ne budem imao prigodu tražit ću drugi klub. Dodat ću trenirati. Ne želim završiti karijeru na ovakav način - zaključio je 32-godišnji stoper Hajduka i bivši reprezentativac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:15