ZAPELI PREGOVORI

INTER ODUGOVLAČI SA SUŠIĆEM Sevilla, Bordeaux, Arsenal, PSG, Chelsea bi Spursi čekaju rasplet

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Treba nam malo vremena da prikupimo milijun eura i odmah u siječnju blokiramo vašeg veznog igrača za kojega smo zainteresirani za srpanj – kaže se na stranicama 'fc-inter-news' komentirajući potez Piera Ausilija, sportskog direktora Intera, koji je zatražio kratak time-out.

I to bi bio sukus današnjeg sastanka u Milanu, predstavnika Hajduka s Interom. Kako god okrenuli to bi trebao biti putokaz da se s prodajom Tina Sušića iz Hajduka u Inter stvari odvijaju kako treba, mada malo – usporeno, za one koji su mislili da će već danas prsnuti čep šampanjca u slavu unosne prodaje. Polako, botilja se tek treska..

Inter želi reagirati s milijunom eura da bi blokirao Sušića i pobijedio konkurenciju koja se spominje s imenima Seville, Bordeauxa i po novome čak i Dnjipra! Iza scene čekaju Arsenal, Chelsea, PSG, te Tottenham, kao što navodi Sabatino Durante, menadžer koji pomaže Milanu Rapaiću u ovome poslu. Inter traži malo vremena. Razlog?

Da pribavi milijun eura. Zašto im fali? Zato jer su ponudili istodobno Bayernu 15 milijuna eura za definitivan otkup Xherdana Shaqirija iz Bayerna (a Shaqiri u šaci ima ponudu Stoke Cityja i treba brzo reagirati).

Dok su hajduci bili u Milanu dotle se generalni direktor Intera Marco Fassone u Munchenu našao s Franzom Beckenbauerom da ubrzaju taj posao, Shaqiri im je pojačanje odmah, baš kao i Lukas Podolski kojega su doveli na posudbu iz Arsenala i već je zaigrao za Inter, dok je Sušić - ulaganje u budućnost, za ljeto.

No, da ne dvojimo, Roberto Mancini želi Sušića izrijekom.

Za stolom u večernjim pregovorima u Milanu bili su, dakle, Goran Vučević, sportski direktor Hajduka i Milan Rapaić, Sušićev zastupnik, te Piero Ausilio, sportski direktor Intera.

Nakon sastanka Vučević se zaputio natrag u Split, ponudio nam je izjavu:

- Milanski Inter je ozbiljno zainteresiran za našeg igrača Tina Sušića, te smo u Milanu razgovarali s predstavnicima ovog kluba. Službene ponude još uvijek nema, a razgovori oko realizacije transfera nastavit će se i tijekom idućih dana – rekao je Vučević.

Stalno se razgovara na bazi – pet milijuna eura transfera, milijun odmah, a za ostala četiri naknadno od srpnja. Kako ih podijeliti, kolač ide 70:30... Sve to treba uglaviti u detalje, nije to dok pljesneš dlanom o dlan.

Doista, nije bilo realno očekivati da se sve parafira već danas, Vučević informacije mora prenijeti u klub, a Inter treba sastaviti službenu ponudu koju onda mora prihvatiti Nadzorni odbor. To su službeni koraci kako se posao odvija, kako se gnijezdo svija.

Inter je u utorak odigrao 1:1 kod svog velikog rivala Juventusa u Torinu i premda ih dijeli čitav ambis u rubrici bodovi, to je bio rezultat koji vraća osmijeh na lice Roberta Mancinija i na njegovo "gradilište novi Inter". Tako su i hajduci odahnuli, bit će "interisti" dobre volje nakon odličnog rezultata kod "stare dame".

Puno bolje volje nego da su, ne daj bože, izgubili. Vučević kaže da nije nezadovoljan, pregovori idu dalje. Inter je zainteresiran. Kaže se i to da "Mancini promatra operaciju kao zainteresirani stražar i dao je do znanja da Sušića želi imati na ljeto"!

Nitko nije rekao da ukupna cijena ne bi bila pet milijuna eura. Ali treba uglaviti dinamiku svih isplata, prvi milijun eura odmah, u siječnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:45