TEMA DANA

JELIČIĆ KAO NIKADA DO SADA RASPALIO PO HNS-U 'Jedini kriteriji kod nas za odabir izbornika je da piju u istom kafiću ili da je član HDZ-a'

 
 Ronald Gorsic / CROPIX

Joško Jeličić komentirao je za HRT-ovu Temu dana cjelokupnu situaciju vezanu uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju i smjenu Ante Čačića nakon remija protiv Finske.

- Prevagnuo je manjak stručnosti i kriterija onih na čelu hrvatskog nogometa. Pa sam izbor Čačića ukazuje na manjak kriterija. Jedini kriteriji kod nas su da piju u istom kafiću ili da je član HDZ-a. Čačić je najmanji problem. On je samo posljedica svega što se godinama događa - rekao je Jeličić.

Što može napraviti novi izbornik Zlatko Dalić?

- Ono što Dalić može, može eventualno na psihološkom planu podići ekipu. No da se ne lažemo, u Kijevu će odlučivati samo igrači, bespredmetno je pričati o taktici. Davno sam govorio, i kad smo pobjeđivali, kad je većina medija populistički govorila da ne "čupamo zdrave zube". Tad sam upozoravao na ono što slijedi. Ne bih volio biti u Dalićevoj koži, ali želim mu puno sreće.

Nije imao lijepe riječi ni za predsjednika HNS-a Davora Šukera.

- Kada ste dovoljni sami sebi i kada vas vodi novac, kada ne osluškujete bilo puka, onda se ovo događa. Predsjednik HNS-a leti više od Klepetana, a najmanje ga ima gdje treba biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:11