PRIČA SE NASTAVLJA

Josip Šimunić o depresiji: Zdrav sam

England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters

Tiražni njemački dnevnik Bild nastavlja priču o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Josipu Šimuniću i njegovoj borbi s depresijom.

Tema depresije i borbe s njom ovih je dana u Njemačkoj izrazito naglašena nakon što je vratar Hannovera i njemačke nogometne reprezentacije Robert Enke okončao život bacivši se pod jureći vlak nakon dugogodišnje borbe s tom bolešću.

Otkrili su potom njemački mediji i da se stoper Hoffenheima i izabrane vrste Slavena Bilića i sam borio s njom, pa Šimunić pojašnjava prisjećajući se 1999. godine i igara za HSV.

- Ozljeda noge bacila me u provaliju bez dna.

Liječnik koji je hrvatskom nogometašu pomogao u borbi protiv depresije, dr. psihijatrije Gerd Driehorst, u razgovoru za Sport Bild je kazao da je Šimunić “dobar primjer” borbe s tom bolešću, no na upit prijeti li hrvatskom igraču i daljnja opasnost odgovorio:

- Kada ga se danas pogleda, takvo što nije realno za očekivati, ali ništa se ne smije isključiti. Takvo se što može samo umanjiti.

Šimunić u Bildu precizno kaže:

- Ljudi bi morali znati i da smo mi sportaši građeni od krvi i mesa, te da i mi imamo svoje slabosti.. Zdrav sam. Mnogi igrači nisu svjesni načina na koji funkcioniraju, ne poznaju se dovoljno pa lako padaju u psihičke rupe.

“On se iz nje izvukao”, nadodaje Bild.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:50