SREĆA U HRVATSKOM TABORU

JUNAK LUKA O POČETKU JEDNOG PUTA 'Kakav raspad, svjesni smo snage, ni bahati ni prepotentni!'

 reuters

Bila je to jedna od onih utakmica koje se pamte. Hrvatska kakvu svi žele, Hrvatska koja je odradila utakmicu bez stresa. Zapravo, jedini stres predstavljale su promašene prilike. Ponos na kvadrat, uglavnom.

Upravo su takvim žarom isijavali i igrači nakon dvoboja...

- Najbitnija je pobjeda. Prva je najbitnija, ona mnogo znači. Napravili smo prvi korak, ali ne treba dizati euforiju. Pokazali smo da možemo, mogli smo zabiti dva-tri, a Turska je imala samo jednu šansu. Bilo je to jako dobro - kazao je kapetan Darijo Srna.

- Dogovorili smo se ako se povučemo da to nije to. Kada imamo loptu u nogama to je onda najbolja moguća Hrvatska!

Kojoj su pomogli navijači, koji su u velikom broju stigli u Pariz.

- Hvala im puno, neka ih dođe još više, idemo svi zajedno po drugi korak.

Luka Modrić je definitivno junak, njegov gol bila je kruna velike, velike partije koja potvrđuje njegove riječi da želi s ovom reprezentacijom napraviti nešto veliko.

- Otpočetka smo ušli kako treba, kako možemo i znamo, i to se vidjelo. Bili smo mnogo, mnogo bolji, mogli smo zabiti dva-tri gola minimum, ali najbitnije je da smo otvorili turnir pobjedom.

- Gol? Ha ništa, centaršut se odbio van na 20 metara, točno na volej, na svu sreću ušla je...

- Mi smo zadovoljni, nadam se da su svi ostali također. Povlačenje nije dolazilo u obzir, tada nismo Vatreni, tada smo netko drugi. Kakav raspad, svjesni smo naše snage, ni bahati ni prepotentni. imamo vjeru u naše sposobnosti. Samo moramo ovako nastaviti - zaključio je Modrić.

Riječi koje potpisuje i Ivan Rakitić...

- Bolja momčad uzela je tri boda. Nije bilo sreće za uvjerljiviji rezultat, ali igra je bila na nivou. Kada smo izlazili na stadion kazali smo si: Ako se sada ne bacimo na glavu... Cijela nacija, navijači, mi, svi žibvimo za ovo, a kada je tako, onda slijedi i jasni produkt svega! - zaključio Rakitić raport iz svlačionice Vatrenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:04