OTKLONIO DVOJBE

Kalinić potvrdio: Neću potpisati novi ugovor!

Hajduk je Nikoli Kaliniću ponudio novi ugovor sa basnoslovnim uvjetima za prilike u HNL-u - 400.000 godišnje

Međutim, 21-godišnji Solinjanin Nikola Kalinić neće staviti svoj potpis na ponuđeni trogodišnji ugovor.

- Neću potpisati novi ugovor s Hajdukom. Želim karijeru nastaviti u inozemstvu - decidirano nam je kazao Kalinić po dolasku na pripreme u Sloveniju.

‘Zašto me niste prodali?’

Kalinić je u fazi oporavka od ozljede mišića lijeve noge, pod posebnim je režimom treninga, a bit će spreman zaigrati za mjesec dana. Moglo bi se dogoditi da ne odigra nijednu pripremnu utakmicu. Ipak njegova je priča najzanimljivija zbog mogućnosti da ode iz Hajduka. Može se to dogoditi za tri ali i za 33 dana...

- Da se razumijemo novac nije presudan u priči oko novog ugovor, jer isto bih odlučio i da u ugovoru stoji 700.000 eura ili bilo koja druga cifra. Ništa nisam tražio od Hajduka nego su mi oni sami ponudili novi ugovor. Ne trebaju mi te pare. Ako sam dosad mogao igrati za 3.000 eura mjesečne plaće mogu igrati još jednu sezonu.

Kalinić ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2010. godine prema kojem zarađuje 36.000 eura godišnje, ali uz opciju da mu pripada 25 posto od odštete kod prodaje u inozemstvo. Stoga je logično da se Kaliniću ne žuri potpisati novi ugovor. Bez obzira što bi mu taj ugovor garantirao 250.000 kuna mjesečne plaće...

- Ne znam koliko je Hajduku u interesu da ostanem. Bilo bi bolje da su me prodali u Valenciju kada su Španjolci došli s ponudom. Volio bih da sam tada otišao - kaže Kalinić.

Valencija je u listopadu prošle godine došla sa ponudom od 7,5 milijuna eura. Pitanje je mogu li Španjolci sada poslati tako izdašnu ponudu.

- Čekam da prodaju Davida Villu. Ne zvuči loše, Kalinić umjesto Ville - raspoložen je centarfor Hajduka.

‘Imam još motiva’

Hajduk će morati napraviti transfer Kalinića ovog ljeta ako ne žele da ode bez odštete.

- Nisam se još zasitio HNL-a. Imam dovoljno motiva da se dokazujem. Igrat ću najbolje što znam i dat ću sve od sebe dok god igram u Hajduku - jasno je poručio Kalinić.

Kalinić otvoreno priznaje da se nada da će za njega stići službena ponuda. O tome račune vodi njegov menadžer Tomislav Erceg.

- Svašta se priča, a ja ništa ne znam - odgovara Kalinić na spomen Valencije ili Zenita.

Sličnu priču slušali smo lani od Rukavine, pa je Šibenčanin jedno popodne pred kraj priprema pokupio stvari iz hotela Habakuk i otišao u Atenu da potpiše ugovor s Panathinaikosom. Hoćemo li sličan scenarij gledati i sa Kalinićem?





Volio bih da Mandžukić ode u inozemstvo

Kalinić je u sličnoj poziciji kao i Mandžukić. Za Mandžu kaže da bi volio da i on ode u inozemstvo.

- Volio bih zbog njega da se proda, a i Hajduku bi bilo lakše boriti se s Dinamom za prvenstvo. Hoće li Hajduk biti slabiji bez mene? Možda će biti još bolji. Tko zna koga će dovesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:22