'MODRA' BUDUĆNOST

Kramarić je za Dinamo već zabio 450 golova!

Samo dvije utakmice bile su dovoljne da Kramarić potvrdi reputaciju izvanserijskog talenta koja ga prati od šeste godine, kada ga je otac odveo na prvi trening u Dinamo

ROGLA - Pripreme Dinama na Rogli pamtit ćemo po dva detalja. Kiša je to mjesto učinila najdosadnijim na svijetu, ali da sve ne bude u sivim tonovima, pobrinuo se Andrej Kramarić. Mladić koji je prvog dana dolaska u Sloveniju proslavio punoljetnost (rođ. 19. 6. 1991.) impresionirao je novinare, suigrače, ali i stručni stožer. U Velenju je probio golgeterski led u seniorskoj konkurenciji, a tri dana poslije u Domžalama zabio još dva. Posebno vrijedi istaknuti drugi gol u kojem se u primanju lopte oslobodio svog čuvara pa ljevicom pogodio same “rašlje” s gotovo 25 metara.

- Nemojte s teškim pitanjima. Znate, nisam navikao na medije - dječački će iskreno Kramarić, napadač koji je sa 450 golova apsolutni rekorder mlađih selekcija Dinama u koje ga je kao šestogodišnjaka doveo otac.

- Izvukao me iz vrtića i odveo na Hitrec Kacijan.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Dečko rođen u Šubićevoj ulici, tek nekoliko tramvajskih stanica od stadiona, od malih je nogu pokazivao talent za egzekuciju protivničkih vratara. Promjena kategorije nije ga zaustavila.

- Ne treba od toga raditi veliku pompu. Želim nastaviti na isti način i maksimalno koristiti minutažu - skroman je Kramarić, inače učenik trećeg razreda MIOC-a.

- Pokušavam nekako uskladiti nogometne i školske obaveze. Za sada to nekako ide. Profesori mi izlaze u susret.

Vremena za učenje bit će sve manje jer seniorski nogomet zahtijeva puno više odricanja, a Kramarić će s novom sezonom postati regularni član prve momčadi. Ako je i bilo dvojbe, ona je sasvim nestala s ovim pripremama.

- Kramarić ostaje s nama. Izuzetno sam zadovoljan njegovim doprinosom i pristupom. Pokazuje odlike igrača koji će nam svakako trebati - rekao je Kruno Jurčić nakon utakmice u Domžalama. Također, trener Dinama nije zaboravio spomenuti da kod talentiranog napadača postoji još puno prostora za napredak.

- Još se fizički razvija i može poboljšati svoje perfomanse. Samo moramo polako s njim - zaključio je trener Dinama.

Lokomotiva stigla na Roglu



Od srijede novinari nisu jedini koji prave društvo nogometašima Dinama na Rogli. Stigla je i Lokomotiva koja je iz Zagreba sa sobom donijela lijepo vrijeme. Zanimljivo, Marko Šimić koji je ovoga ljeta iz Rusije stigao u Lokomotivu, ali je prvi dio priprema obavio s Dinamom, ostaje među “modrima”.

Nije mladi napadač transferiran u Maksimir nego ima problema s koljenima, pa su čelnici klubova procijenili kako je bolje da ostane pod prismotrom liječnika Dinama dok se potpuno ne oporavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:33