NA KUSTOŠIJI

NAVIJAČI U ZAGREBU IZVJESILI ZASTRAŠUJUĆI TRANSPARENT Stižu prve reakcije, ljudi su zgroženi: 'Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Fotograf Nikola Šolić u četvrtak je u Zagrebu, na Kustošiji, snimio i na svom Facebook profilu objavio prizor navijača Dinama koji drže natpis 'J**at ćemo srpske žene i djecu', uz slovo 'u' pretvoreno u ustaško.

Mladići koji pokazuju taj transparent uz to su izvjesili i HOS-ove zastave, a stoje na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja'.

Fotograf Šolić nije nam dozvolio korištenje fotografije niti ju je bio spreman prodati.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević komentirao je za N1 sporni natpis.

'Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe. Žalosno je vidjeti da su mladi u Zagrebu zadojeni tolikom mržnjom da pišu takve ogavne poruke uz povike „Ubi, ubi Srbina“. Nedavno je Srpsko narodno vijeće objavilo Bilten o historijskom revizionizmu, govoru mržnje i nasilju prema Srbima u 2019. godine pun sadržaja kao transparenti kojima su ovi mladi navijači mahali.

Nebrojeno puno puta smo upozoravali na poruke mržnje, o povicima na utakmicama, o grafitima koji postaju sve ogavniji. To je, nažalost, postalo toliko uobičajeno da to nije samo komunalni problem, problem policije i pravosudni problem, to postaje strukturnim problemom društva. Sve je to rezultat relativizacije i normalizacije ustašluka i pokliča mržnje koji iz ovakvih poruka prelazi u fizičko nasilje', rekao je Milošević za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:22