BIVŠI IZBORNIK VATRENIH

Kranjčar o slučaju Lovren: 'Najgore je nešto obećati igraču, a to |onda ne ispuniti!'

 Dragan Matic / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro kreće na Euro, a bivši izbornik, Cico Kranjčar prokomentirao je za Sportske novosti gjde vidi Vatrene i što očekuje od turnira u Francuskoj.

- Po kvaliteti koju imamo, mora se očekivati prolazak skupine. To jednostavno mora biti naš cilj. Iako je naša skupina u Francuskoj dosta zahtjevna. Vrlo je bitan start protiv Turske. Držim da smo kvalitetniji od Turaka, ali mora se poklopiti forma svih igrača. Da previše ne duljim na tu temu, proći skupnu bio bi kvalitetan rezultat. Ulazak u drugi krug daje ti više motiva i sigurnosti, a u takvom ozračju se onda može dogoditi još nešto jako lijepo.

Kranjčar će kazati...

- Po kvaliteti, možemo se ubrajati u favorite Eura! Tko su favoriti? Španjolci, Nijemci, Francuzi, Italija, Englezi i - Hrvatska! Većina naših igrača kontinuirano igra u velikim klubovima, neki su ključni igrači, to je velika stvar, zato nas stavljam u top šest reprezentacija koje su favoriti Eura.

Kako gledate na svog kolegu, izbornika Antu Čačića?

- Ante i ja znamo se dosta dugo, još iz vremena kad sam bio igrač. Često smo se družili. Držim da je kvalitetan trener, mislim da je prebrodio one turbulencije koje su se pojavile nakon njegova odabira za izbornika, nadam se da je sad potpuno koncentriran i spreman da kroz momčad pokaže svoj izbornički rukopis. Čačić ima mnogo iskustva. Možda ne dovoljno internacionalnog osim epizode s Dinamom, ali sve drugo je na njegovoj strani.

Kako komentirate “slučaj Lovren”?

- Govorim samo na temelju onoga što sam pročitao u medijima. Dubinu stvari ne znam. Mogu kazati samo da je najgore nešto obećati igraču, a to onda ne ispuniti! Ako je bio dogovor da Lovren igra jedno poluvrijeme, onda je trebao igrati. A onda ga još staviš da se dugo zagrijava... Nije to dobro. Nego, i Lovren je nakon što se neko vrijeme zagrijavao mogao doći do izbornika i pitati ga je li u planu da uđe u igru ili ne. Ima Lovren dovoljno godina i status da to može pitati. Nije trebao sam od sebe sjesti na klupu. Ne mogu treneri danas raditi sa strahovladom, da ih igrač ništa ne smije pitati, da drhte kako će reagirati.

Kako biste vi reagirali, biste li Lovrenu oprostili izrečeno u Sportskim novostima?

- Prvo, da sam ja izbornik, uopće ne bih izašao u javnost, ne bih kazao da je to uopće bio problem. Riješio bih to u kući. Nakon te utakmice u Budimpešti, odmah bih razgovarao s Lovrenom te riješio situaciju. Nešto ću vam kazati kao trener. Intervju Lovrena je možda bio nespretan, ali igrač ima pravo na svoje mišljenje! Makar, naravno da nitko ne može kazati da neće igrati za reprezentaciju ako ne bude u udarnih jedanaest. Ta komunikacija između izbornika i igrača je jako bitna. Isto tako, kad gledam priču oko Ivice Olića. On je zaslužio oproštajnu utakmicu, a nije ju želio odigrati. Znači da i tu postoji problem odnosa. To nije dobro, odnose treba njegovati, a sve proizlazi iz dobre komunikacije.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:15