LE CHAMPIONNAT

Lens pobijedio Nicu, Saint-Etienne remizirao protiv Caena na domaćem terenu

Prvi je poraz sezone pretrpio vodeći Rennes, koji je na svom travnjaku izgubio od Montpelliera 1-0. Jedini je gol na utakmici zabio Marveaux
Lens' defender Henri Bedimo (L) vies with Rennes' French striker Sylvain Marveaux during the French L1 football match Lens vs. Rennes, on October 17, 2010 at Felix Bollaert Stadium in Lens. AFP PHOTO / DENIS CHARLET
 AFP

Nogometaši Lensa došli su do druge ovosezonske pobjede u desetom kolu francuskog prvenstva. Na svom Felix-Bollaerts stadionu nadigrali 12-plasiranu Nicu 1-0.

Gol odluke za do ovog kola 19-plasiranu momčad ljestvice zabio je 26-godišnji tuniški napadač Issam Jemaa, koji je za svoj drugi prvenstveni gol pogodio u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Domaća se momčad iznimno namučila za pobjedu koja ih je pomakla na 18. mjesto ljestvice 20 prvoligaša. Hrvatski je reprezentativni vratar Vedran Runje treći put ove sezone sačuvao mrežu netaknutom, dok je njegov potencijalni kolega, 21-godišnji veznjak Gregory Sertic, u igru ušao u 58. minuti.

Prvi je poraz sezone pretrpio vodeći Rennes, koji je na svom travnjaku izgubio od Montpelliera 1-0. Jedini je gol na utakmici zabio Marveaux pretkraj prvog poluvremena. Za goste je cijelu utakmicu odigrao BiH-reprezentativac Emir Spahić. Zaradio je žuti karton.

Gledatelji na tribinama vidjeli su dva isključenja. Gostima je u 63. minuti isključen Bocaly, a domaćima u 83. Mangane.

Unatoč neočekivanom porazu od dosad devetoplasirane, a sada četvrtoplasirane momčadi Le Championnata, Rennes će i 11. kolo dočekati na čelu ljestvice.

Pobjedu je na svom travnjaku propustio upisati i drugoplasirani Saint-Etienne, kojem je bod (1-1) oduzeo 11-plasirani Caen. Spasili su se poraza domaći tek u 82. minuti preko Rivierea. Strijelac vodećeg gola za goste, 23-godišnji napadač Youssef El-Arabi, drugi je najbolji strijelac lige sa šest golova.

I Saint-Etienneu poraz nije naškodio kad je plasman na ljestvici u pitanju.

Opet do pobjede nije došao Monaco. Štoviše, momčadi iz Kneževine u Monte Carlu je lekciju očitao 15-plasirani Valenciennes 2-0 pobjedom. Centarfor Gregory Pujol zabio je dva nova gola i s pet pogodaka trenutačno drži treće mjesto na ljestvici najboljih strijelaca.

Valenciennesu je to bio prvi prvenstveni trijumf u gostima nakon 20. veljače ove godine.

Momčad Monaca u ozbiljnoj je krizi. S jednom pobjedom, šest remija i tri poraza drže tek 17. mjesto ljestvice.

Le Championnat, 10. kolo:

Rennes – Montpellier 0-1 (Marveaux 43)

Saint-Etienne – Caen 1-1 (Riviere 82 / El-Arabi 39)

Bordeaux – Brest 0-2 (Poyet 6, Lesoimier 80)

Lens – Nice 1-0 (Jemaa 90+1)

Nancy – Lorient 1-0 (Feret 8)

Monaco – Valenciennes 0-2 (Pujol 32, 52)

Sochaux – Toulouse (21.00)

Redoslijed: 1. Rennes 19, 2. St. Etienne 18, 3. Brest 18, 4. Montpellier 17, 5. PSG 15 (-1), 6. Marseille 15 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:50