DERBI KOLA

Lovren: Cibaliju moramo pomesti s terena

Najsvježiji Dinamov A reprezentativac ne želi se tješiti činjenicom da je bio među rijetkima u momčadi koji su u pet ovosezonskih poraza mogli hodati uzdignute glave
 Davor Pongračić / Cropix

ZAGREB - Dejan Lovren (20) spada u skupinu Dinamovih jako mladih igrača, koji tek skupljaju iskustvo. Debitirao je za prvu momčad još 2006., u međuvremenu se kalio u Zaprešiću pa lani zgrabio prigodu koja mu se pružila, da bi ove jeseni dogurao i do A reprezentacije.

Mladiću koji je ovog ljeta otpjevao “Good bye, teens” teško pada svaki poraz.

- Nije mi svejedno nakon Amsterdama, nikome ne bi smjelo biti. Osjećam da smo mogli postići više. Nisu nam se poklopile neke stvari, počevši od njihova ranog vodstva iz 11-erca, nismo uspjeli uspostaviti svoju igru. Lopta nam nije dobro išla, oni su je bolje držali, bili bliže jedni drugima, sve u svemu zasluženo su nas dobili - kaže Lovren.

Lovren i Kovač su se u sredini obrane dobro nosili s Pantelićem, pa i Sulejmanijem, ali Suarez je po bokovima bio nezadrživ.

- Na snimkama mi je Suarez izgledao samo kao brzi napadač, ali tek sam uživo osjetio koliko je i tjelesno moćan, iznenadio me na neki način tim svojim fizičkim mogućnostima.

U ovoj skupini Europske lige Dinamo je imao sreću da su mu utakmice suparnika dosad završavale remijima, pobjedom protiv Ajaxa može izbiti čak i na 1. mjesto.

- Možda nam Bog šalje neke znakove... Sigurno nije još ništa izgubljeno, moje je mišljenje da možemo pobijediti Ajax doma. Vjerujem u sebe i suigrače, pokazali smo već ove sezone da možemo dobro igrati, imamo i mi dovoljno kvalitete da im uzvratimo za 1-2.

Dinamo je dosad rane nakon euro-poraza liječio na prvim domaćim suparnicima. No, iako je teško očekivati da bi Vinkovčani mogli šaptom pasti poput Koprivničana i Riječana (oboje po 0-6) nakon Heartsa i Anderlechta, Lovren bez ograda i navodnika poručuje:

- Cibaliju moramo pomesti s terena. Zgaziti! Ne vjerujem da će igrati zatvoreno kao Zagreb, nema takav profil igrača, ali kako god, nema opravdanja da ih ne pobijedimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:56