ODLAZI U LYON

Lovren ima 8,5 milijuna razloga da uči francuski jezik

Navodno je Mamić imao signale Manchester Uniteda, ali uvjet je bio da Ferguson proda Nemanju Vidića. Nije imao strpljenja čekati
Zagreb, 040109.Maksimirska 128. Prostorije NK Dinama.Konferencija za medije Zdravka Mamica povodom izjave Ivana Sibera u jucerasnjoj emisiji RTL-a Duel u kojem su se sucelili predsjednicki kandidati Ivo Josipovic i Milan Bandic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Dejan Lovren više ne stanuje u Maksimiru. U nedjelju navečer zavrtio je oproštajnu rundu dojučerašnjim suigračima u kafiću “Jackie Brown” u Kaptol centru i prionuo učenju francuskog jezika. Zov Lyonovih milijuna bio je očigledno prevelik teret na leđima Zdravka Mamića, koji je u večernjim satima subote prelomio odluku i potpisao kapitulaciju. Time i potvrdio da je čuvena krilatica “nema prodaje” ipak mrtvo slovo na papiru. Jer, samo je Niko Kranjčar u novijoj povijesti Dinama otišao mlađi iz Maksimira.

- Toliko smo blizu da ne vjerujem kako se nećemo dogovoriti. Ostali su tek sitni detalji - otkrio je Damir Vrbanović kojeg je izvršni dopredsjednik ovlastio da “sredi” te detalje. Riječ je o načinu isplate, plaći igrača, parafiranju ugovora. Dugo je Dinamo držao Lyon “na uzici”. Uspješno odolijevao i čekao “nemoralnu ponudu”.

I ona je stigla. Doduše, ne na deset milijuna eura, nego, navodno, na osam i pol. Naglasak stavljamo na ovo “navodno” jer službene potvrde nema. Svako znatiželjno pitanje u kojem se spomene novac uzrokuje trenutnu “omertu” u Maksimiru.

- Ne primam čestitke dok se i posljednji detalj pregovora ne definira. Znam da su klubovi jako blizu dogovora, ali dok se sve ne riješi, još sam igrač Dinama - bio je pomalo diplomatski Lovrenov odgovor na pitanje ima li čestitara. Ipak, smijeh dok je referirao vjerojatno napamet naučenu rečenicu ga je razotkrio.

- Ipak, čestitamo - pokušali smo zaobilaznim putem.

- Hvala na čestitkama - završio je sada već bivši stoper Dinama i pohitao ususret posljednjem druženju sa suigračima.

Rasplet transfera počeo je u poslijepodnevnim satima subote. Nova ponuda Lyona bila je na stolu, ali Mamić je u jednom trenutku dobio signale da bi se u utrku mogao uključiti i Manchester United. Uvjet je bio da Ferguson proda Vidića.

Očito je ta priča bila na “staklenim nogama”, jer nekoliko sati kasnije Mamić je izgubio strpljenje i prije nego što je s obitelji krenuo na skijanje u Austriju rekao sudbonosno “da” Francuzima. Odlazak Lovrena zasigurno će uzrokovati podijeljene reakcije među “modrim” pukom. Nogometni romantičari neće biti oduševljeni jer već su ostarjeli čekajući rezultat. Oni drugi će zaključiti da je to dobar posao. To uistinu jest dobar posao jer; “za tu cijenu bio bi lud da ne prodaš, a za milijun i pol ćeš dobiti Vidu, koji je jednako dobar”, kako nam je to slikovito objasnio jedan od navijača Dinama.

Ipak, možda je sazrilo vrijeme da Dinamo konačno odredi čemu teži - biti klub koji želi europski rezultat, ili “trgovačko društvo” koje svojim transferima puni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 12:03