JURČIĆ I BEQIRAJ SLOŽNI

'Ma kakve premije! Igramo za čast i da možemo dignuti glavu i reći da smo dali sve od sebe'

 Drago Sopta/CROPIX

Dinamov križni put, ta “modra” kalvarija kroz Ligu prvaka, stigla je do svoje posljednje postaje. Imenjak iz Kijeva zadnja je prilika da se barem malo osvjetla obraz koji su dinamovci prodavali u bescjenje u dosadašnjih pet utakmica. Ni boda, a ni gola...

- Ta 0-13 gol-razlika je realnost, ali na papiru. Prema svemu viđenom do sada, to nije tako trebalo biti. S ovom igrom Dinamo je trebao imati koji gol ili bod - rezimirao je Kruno Jurčić koji smatra kako u utorak nema većeg motiva od spašavanja ugleda kluba.

- Ovu utakmicu s Kijevljanima igramo za obraz - kazao je Jučić, otkrivši kako nema govora o posebnom premiranju svlačionice u slučaju pozitivnog rezultata. Dakle, priča o devet tisuća eura nagrade, a koju je Mamić trebao platiti igračima u slučaju pozitivnog rezultata, ispala je običnom patkom...

- Iskreno, prvi put čujem tu informaciju. Nismo imali sastanak na tu temu - istaknuo je trener Dinama koji se nada kako će njegovi izabranici napustiti travnjak uzdignute glave i dostojni imena i tradicije kluba za koji igraju.

- Kada sam slagao momčad za utakmicu s Kijevljanima, vodio sam se s dva kriterija. Prvi, da su mi igrači u natjecateljskoj formi, i drugi, fajterska komponenta koju tražim od svojih igrača. Idemo po bodove, a ako želimo bodove, moramo zabijati - otkrio je Jurčić djelić pristupa kojim će suprotstaviti momčad bogatom klubu s istoka Europe.

Ne krije Kruno da o protivniku zna sve. Puno je pomogla relacija koju je imao s Vukojevićem i Kranjčarom dok je bio član stožera reprezentacije, ali i snimke koje je pregledao u posljednje vrijeme. Po njemu, Kijevljani su na pragu izlaska iz krize.

- U najvećim problemima bili su kada je smijenjen trener. Potom su upali u turbulentno razdoblje kada je Oleg Blohin bio bolestan. Čini mi se da su sada u najboljoj fazi od početka sezone.

Domaćini iznimno respektiraju Kijev, njihovu tradiciju i budžet kojim raspolažu. Svjesni su da su u ovoj utakmici autsajderi, ali i da su ponešto dužni svojim navijačima.

- Idemo pokazati da ne zaslužujemo te silne kritike. Nadam se da će naša kvaliteta doći do izražaja - prenio je stav svlačionice Fatos Beqiraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:36