SLOBODNA DALMACIJA EKSKLUZIVNO SAZNAJE

Maleš na policiji: Crnu kapu s ustaškim obilježjima nisam nikada imao na glavi!

Time je predsjednik Maleš otvorio novu sumnju, a to je ona kako je riječ o čistoj fotomontaži
 Joško Ponoš / Cropix

Hrvoje Maleš, nedavno ustoličeni predsjednik splitske svetinje, nogometnog kluba Hajduk, na splitskoj je policiji u srijedu poslijepodne negirao kako je crnu kapu s ustaškim obilježjima ikada imao na glavi. Tu neslužbenu informaciju doznali smo iz vrlo pouzdanog izvora.

Time je predsjednik Maleš otvorio novu sumnju, a to je ona kako je riječ o čistoj fotomontaži, odnosno kako se ustaška kapa na njegovoj glavi našla kao nečija “šala”.

Prema tome ispada da je netko, za sada nepoznat, novom predsjedniku Hajduka ovom lažnom fotografijom htio napakostiti. Ujedno, kako neslužbeno doznajemo, tijekom razgovora u policiji Hrvoje Maleš je rekao kako je prije nekoliko godina bio na jednom okupljanju gdje je inkriminirana kapa “kružila”, no da je on na glavu nikada nije stavio, prenosi Slobodna dalmacija

Apsolutna zastara

O svim njegovim navodima sastavljeno je posebno izvješće te je predmet upućen na DORH, koji će donijeti odluku o tome hoće li pokrenuti istragu cijelog slučaja ako za to postoji osnova ili će cijelu priču odbaciti kao neosnovanu.

Kako je već napisano, sporna fotografija ustaške kape na Malešovoj glavi nastala je 2006. godine, pa se predsjednik Hajduka ne mora bojati prekršajnog progona budući da se radi o apsolutnoj zastari.

Ako zaista predsjednik Maleš spornu kapu nije imao na glavi (treba čovjeku vjerovati), tada bi splitska policija trebala istragu pokrenuti u smjeru otkrivanja onoga koji je napravio tu fotomontažu, naštetivši na taj način Malešovu ugledu.

Jedina moguća neugodnost za Maleša mogla bi biti ona moralna kada bi netko policiji dostavio originalnu fotografiju koja bi potvrdila kako nije riječ o fotomontaži. Naravno, ta i takva fotografija bila bi podvrgnuta policijskom vještačenju koje bi nedvosmisleno utvrdilo je li ili nije riječ o originalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:48