MIZERNA UTAKMICA

MAMIĆ ZA LOŠU PREDSTAVU OPTUŽIO - SPLIT! 'Znao sam da se vole braniti, ali ne toliko...'

Dosta smo dobro kontrolirali utakmicu, ali nemam dojam da je Dinamo bio bolji - kaže Matić
 Tom Dubravec / CROPIX

Zoran Mamić nije bio razočaran, ali ni oduševljen igrom svoje momčadi. U startu svoga komentara koncentirao se na Splitovu igru.

- Nisam očekivao ovako defenzivan Split. Mislio sam da će biti naklonjeni obrani, ali ne toliko kao što su pokazali u 90 minuta utakmice u Parku mladeži. Teren je bio loš, suh i teško je bilo razviti tečnu igru. Svoje prilike nismo iskoristili i tu je razlog činjenici da smo uzeli bod. Očito je Matić išao s ciljem da ne izgubi utakmicu - kazao je Zoran Mamić.

Je li Dinamo u krizi nakon što su jedva dobili Opatiju u Kupu i remizirali sa Splitom?

- Ne prihvaćam tezu krize. Sve utakmice u Hrvatskoj smo dobili i prvi smo u prvenstvu s dobrom prednošću, i još smo aktivni u Europi - naglasio je Zoran Mamić.

Strateg Splita Ivan Matić zadovoljno je trljao ruke nakon boda u igri sa Dinamom.

- Čestitam igračima jer u ovoj netom odigranoj utakmici, u dominaciji Dinama, imali smo kvalitetnije prilike, ali u konačnici nemamo razloga biti nezadovoljni. Dosta smo dobro kontrolirali utakmicu, ali nemam dojam da je Dinamo bio bolji.

Trener Dinama Zoran Mamić naglasio je kako nije očekivao ovako defenzivni Split?

- On ima pravo na svoje mišljenje. Sporni trenutak iz 90. minute? Nemam pravu sliku što se događalo, ne mogu zato komentirati.

Je li nedostajalo brzine u ulozi središnjeg napadača?

- Na Rocinu igru nemam zamjerku, znamo što može. Nedostajali su kvalitetniji izlasci Roga i Kvesića, odnosno bočnih igrača Ibriksa i Glavine. Zadovoljan sam na kraju, jer momčad je na pravom putu. Iz utakmice u utakmicu ćemo biti bolji.

Promijenili ste sustav u igru s trojicom u zadnjoj liniji?

- Nakon Osijeka ozlijedio Bagarić, a Bilić nije bio spreman početi, pa smo se odlučili na tri igrača u zadnjoj liniji. I nemam nikakve zamjerke. Svi su odigrali kako smo se dogovorili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 03:23