JACK-POT ŽIVOTA

Mandžo i društvo pokrenuli lavinu: Nogometni svijet navijat će ovoga vikenda za senzaciju

 Laurence Griffiths / Getty

Juventus je prošlog tjedna bacio šampionsku grudu koja bi ovog vikenda u Europi mogla prerasti u mini lavinu. Šampanjac na hlađenje stavili su nogometaši Leicester Cityja, Bayerna i Benfice koji bi sretnim subotnjim raspletom posljednje obveze sezone (15. svibnja) mogli dočekati u leru, bez natjecateljskog žara.

Jack-pot karijere

Prvu meč-loptu Claudiju Ranieriju serviraju na prikladnom mjestu, ultimativna sportska bajka na pozornici “kazališta snova”. Pobjedom na Old Traffordu “lisice” bi službeno zaključile priču dva kola prije kraja, dok bi 64-godišnji menadžer potegnuo jack-pot karijere navodno teži od 5 milijuna funti. Kada su angažirali Ranierija, oprezni tajlandski vlasnici zaštitili su se cijelom lepezom odredbi o minimalnoj otpremnini u slučaju lošijih rezultata, ali su trenerovi odvjetnici “sitnim slovima” dopisali urnebesne nagradne klauzule. Za preživljavanje u Premiershipu skromna nagrada, ali i galopirajući bonus za svako mjesto iznad 17. na ljestvici, što bi prevedeno u ovom trenutku značilo 1,7 milijuna funti. Naslov se, međutim, tretira posebno...

Treći naslov za Pepa

- Ne znam kakve su ugovore sklapali igrači. Pogriješili su ako su propustili ugraditi mogućnost osvajanja titule. Ja nisam pogriješio - otkrio je Ranieri novinarima još dok je priča pripadala SF-žanru.

Kako na Old Traffordu nitko nije favorit, čak niti protiv neuvjerljivog Van Gaalova Man Uniteda, tako veće izglede za proslavu ovog vikenda ipak uživaju nogometaši Bayerna.

Pobjedom protiv Borussije Mönchengladbach na Allianz Areni Pep Guardiola pospremio bi treću uzastopnu titulu u trofejnu vitrinu, ali ritualno zalijevanje pivom ovaj put nije opcija jer u utorak Bayern igra meč sezone, uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka s Atleticom.

Tri kola prije kraja prvenstva portugalska šampionska bitka bit će zaključena ako se Sporting s gostovanja u Portu ne vrati s punim plijenom u prtljazi.

Ludnica u Turskoj

Trener Jorge Jesus autor je Benficine renesanse, koji je na početku sezone pretrčao u redove gradskog rivala i učinio ga ozbiljnim kandidatom za naslov prvi put poslije 2002. godine. “Lavovi” pušu za vrat najtrofejnijem portugalskom klubu, ali prvenstvo će osvojiti samo ako se “orlovi” zabune i prospu poneki bod do kraja kampanje.

Još napetija završnica predstoji Beşiktaşu i Fenerbahçeu u turskoj ligi. Dojučerašnji klub Slavena Bilića maršira vođen probuđenim golgeterom Marijom Gomezom i četiri kola prije kraja drži tri boda prednosti. Fotofiniš bi mogao odlučivati i o pobjedniku ruske lige gdje je Rostov potpuno neočekivano zaprijetio ukidanjem dugogodišnjeg trofejnog duopola Zenita i CSKA-a...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:08