SJAJNA POLUSEZONA

MILIĆ NA METI MOSKOVSKIH VELIKANA 'Kovač me nije zaboravio, nadam se Svjetskom prvenstvu'

Jesenas je u Rostovu upisao 16 nastupa, odličan doseg za premijernu polusezonu u novom okruženju. U tri je navrata bio igrač utakmice, a Dinamu je u Moskvi zabio gol
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Ovog tjedna na trening se vraća i većina ruskih prvoligaša, među njima i Rostov, u kojem pored kapetana Stipe Pletikose igra i Hrvoje Milić. Osječanin koji je prošao omladinsku školu Hajduka, potom se kroz karijeru probijao preko švedskog Djurgardena i Istre, stigavši tako prošlog ljeta do Rostova. Jesenas je u Rostovu upisao 16 nastupa, odličan doseg za premijernu polusezonu u novom okruženju.

- Nigdje nisam išao laganim putem. Sigurno je bilo i nekih prečaca, načina da se do uspjeha stigne i kraćim dionicama. Ali ja sam uvijek morao najdužim. Međutim došao sam do Rostova i standardno igram u ruskoj ligi - ispričao nam je Milić.

Zašto je Milić interesantan igrač, znaju ruski klubovi. U tri je navrata bio igrač utakmice, a Dinamu je u Moskvi zabio pogodak kojim su favoritu otkinuta dva boda.

- Zadovoljan sam, posebno izdanjima protiv najboljih ruskih klubova. U završnici smo protiv CSKA odigrali odličnu utakmicu na našem travnjaku, provukli su nam se s "nulom". Čuo sam za interes klubova iz Moskve, ali do ljeta od toga neće biti ništa. U Rostovu mogu još više napredovati ove sezone.

Interes moskovskih klubova prvi je razlog, a drugi razlog za medijsko pojavljivanje jest Milićevo prezime na popisu igrača koji su obavili testiranje pod nadzorom izbornika Nike Kovača .

- Na širem sam popisu za Brazil. Jasno je da se nadam odlasku na Svjetsko prvenstvo.

Neće pritom Milić kazati "zašto me izbornik ne zove" ili, ne daj bože, dodati "ja sam siguran putnik". Ne, Milić shvaća da je konkurencija jaka.

- Ne stavljam sebi imperativ odlaska u Brazil, ali svakako imam izrazitu želju. Na lijevom beku su Pranjić i Strinić, koji su u ovom trenutku ispred mene. Ali ispred svih nas je proljetna polusezona. Puno utakmica, mogućnosti pokazivanja kvalitete, a sigurno je da neće svi biti te sreće da ih zdravlje posluži. Bit će prilike za sve i premda obojici priznajem prednost u siječnju, do svibnja su četiri mjeseca igre i dokazivanja. Vremena i prostora ima za sve. Meni je u ovom trenutku važno da sam obavio razgovor s izbornikom Kovačem. Ako mu budem trebao, ako se dokažem, pozvat će me. Bitno je imati želju i znati se nositi sa svim problemima. Ja sam u karijeri navikao da se moram dobro namučiti kako bih se izborio za mjesto u klubu i reprezentaciji.

Tako je Milić ojačao, naučio da će sam sebi najviše pomoći. Igra u Rostovu, nada se reprezentaciji i divi se respektu koji u Rusiji uživa Pletikosa.

- Kako su ga dočekali navijači Spartaka, njegova bivšeg kluba, to je bilo da se čovjek naježi. Kapetan je Rostova, ali cijenjen je u čitavoj Rusiji. Ponekad je i takav detalj jako važan da čovjek shvati što je uspjeh u nogometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:37