NOVO RUHO OD 2017.

MODRI PO UZORU NA BAYERN I REAL Dinamova ljubav s Nijemcima trajat će tri godine

Njemačka tvrtka bila je prvi tehnički sponzor Dinama sredinom 1970-ih, a ovo će im biti treći dolazak u Maksimir
 Davor Pongracic / CROPIX

Prvak Hrvatske pred potpisom je sponzorskog ugovora s Adidasom, najvećim proizvođačem sportske opreme u Europi i drugim u svijetu, odmah iza američke kompanije Nike!

Kako neslužbeno saznajemo, Dinamo će od natjecateljske sezone 2017./18. nositi tri paralelne crte na svome dresu i na taj način ući u Adidasovu obitelj u kojoj se ističu europski nogometni velikani poput Manchester Uniteda, Bayerna, Chelseaja, Milana, Juventusa te Real Madrida.

Dinamo se na taj način zapravo vraća svojim korijenima jer je njemačka kompanija bila prvi tehnički sponzor kluba iz Maksimira. Bilo je to sredinom 1970-ih godina. Zanimljivo, njemačka kompanija bila je prvi tehnički sponzor kluba iz Maksimira u sezoni 1979./80. Adidas je zamijenila Puma u čijim su dresovima “modri” uzeli naslov prvaka 1982. godine, a koji im je bio sponzor do raspada bivše države.

U HNL-u su krenuli s Umbro dresovima do 1998. kada nastupaju u Lottu. Ponovno se vraćaju Umbru, da bi se ulaskom u novi milenij Dinamo vratio Adidasu.

Od 2007. godine tehnički sponzor je bila talijanska Diadora u ugovoru koji je vrijedio 17 milijuna kuna, a koji je po isteku zamijenjen Pumom. Dinamo je debitirao s Pumom u ljeto 2013. godine, a posebno dojmljiva bila je retro varijanta dresova koja je dizajnirana po uzoru na šampionsku 1982. godinu.

Ugovor s Pumom aktualan je još godinu dana, nakon čega će se Dinamo treći put vratiti divu iz grada Herzogenauracha u Bavarskoj. Ugovor Dinama i Adidasa bit će potpisan na tri godine, a osim opreme za očekivati je da u blagajnu stiže financijska injekcija. Doduše, iznos je okarakteriziran poslovnom tajnom, ali Adidas sigurno neće štedjeti…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:22