MIGLIORE DOBIO RASKID

'MOGU IGRATI KOJU GOD POZICIJU MI TRENER KAŽE. GOLMAN? MOGU I TO' Lima na predstavljanju

 Nenad Dugi/CROPIX

U Maksimiru je ovih dana prometno kao na Glavnom kolodvoru. Jedni se opraštaju i odlaze, a drugi otkrivaju silno zadovoljstvo što su postali dio Dinamova ansambla. Kao što smo to najavili, Pablo Migliore i službeno je postao bivši.

Nostalgija za Argentinom bila je veća od prilike da nastupi u Ligi prvaka i zaradi pristojan novac. I dok se on pakira za Buenos Aires, novi stanovnik metropole postao je 23-godišnji Ruben Lima.

Samouvejreni Lima

Portugalac je nogometno prohodao u Benfici, školovao se na posudbama u više portugalskih klubova, da bi na sebe skrenuo pažnju u splitskom Hajduku.

- Zbog toga dobro znam što Dinamo znači, odnosno kakvi su ciljevi kluba i uvjeren sam da mogu pomoći. Dinamo ima odličnu momčad i veliku konkurenciju na svim pozicijama. Ipak, vjerujem u sebe i mogu se izboriti za minutažu - rekao je Lima na predstavljanju u Maksimiru.

- Ja sam lijevi bočni, ali mogu igrati koju god poziciju mi trener kaže. Golman? Može - odgovorio je novi igrač Modrih na hrvatskom i nasmijao okupljene novinare.

Potpisao je četverogodišnji ugovor s “modrima”, a razloge zašto se Dinamo odlučio baš za njega otkrio je sportski direktor kluba.

- Lima razumije jezik, lakše će se snaći s nama i vrijeme prilagodbe bit će znatno kraće nego kod ostalih stranaca - nabrojio je Zoran Mamić koji je na direktno pitanje “znači li dolazak Lime da Pivarić ili Ibanez mogu otići” odgovorio: - Imamo tri igrača za poziciju lijevog beka i ako dođe ponuda koja će zadovoljiti klub, možemo razgovarati o odlasku.

Mamić se osvrnuo i na odlazak Pabla Migliorea. Definitivno nije uobičajeno da vratar koji je etiketiran kao veliko pojačanje nakon samo dva mjeseca dobije sporazumni raskid ugovora. No, čini se da je takav rasplet bio neizbježan. Imati nezadovoljnog igrača u svojim redovima nikad nije bilo prihvatljivo. A kako je riječ o osjetljivoj poziciji kao što je vratar, onda je jasno da su ljudima iz Dinama bile vezane ruke.

Ljudski je griješiti

- Pogreške su dopuštene u svakom poslu, pa tako i u nogometu. Migliore je sudjelovao u osvajanju trofeja, pokazao se kao kvalitetan golman, ali idemo dalje - naglasio je Zoran Mamić koji će ovih dana tražiti zamjenu na sve strane.

Jasno je da Dario Krešić figurira kao prvi pick, ali njegov dolazak ovisi o Lokomotivu. No, on nije jedini na Dinamovu radaru.

- Krešić je jedini Hrvat, ali pratimo još nekoliko vrhunskih vratara. U svakom slučaju, moramo brzo reagirati - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 11:18