SP U-20 U KOLUMBIJI

Mogu li naši igrači ispuniti obećanje i najbolje odigrati protiv najjačih?

U 2. kolu skupine D Mundijala do 20 godina u Kolumbiji, hrvatski se mladi nogometaši u noći sa srijede na četvrtak (3.00) nadmeću s prvacima Afrike i favoritima SP-a Nigerijom
 AFP

ZAGREB - Ždrijeb nije mazio mlade hrvatske nogometaše, koji nakon startnog poraza od Saudijaca u 2. kolu skupine D Svjetskog prvenstva u Kolumbiji moraju na favorita, afričke (šesterostruke) prvake Nigerijce, koji su u 1. kolu sa 5-0 isprašili Gvatemalce.

Mladi Nigerijci u svojim redovima imaju šestoricu koji su već u europskim klubovima (Standard, Lazio, Venlo, Setubal, Vejkle, Almeria), ostali igraju za skaute i menadžere, sanjaju bjeg iz siromaštva. Samo dvojica, stoperi, visoki su 185 cm, ostali su niski, brzi, motorični, bit će teško izabranicima Ivice Grnje ispuniti obećanje da će najbolju igru pružiti protiv najjačih.

Momčadi sa Crnog kontinenta vladaju ovim godištem: podsjećamo, prošlo SP osvojila je Gana, na 11-erce protiv Brazila, a novu generaciju Ganaca je u skupini prvenstva njihova kontinenta izbacila baš Nigerija (2-1), koja je osvojila Afriku svladavši u finalu Kamerun nakon produžetaka.

- Shrvao nas je umor zbog prejakog intenziteta treninga, umjesto da nas se osvježuje, nametnuo nam se ritam kao za specijalce - žale se, dakako anonimno, neki naši igrači.

Nisu se žalili kad im je lani u Francuskoj sve išlo gotovo kao po loju. Poanta je u manjku minutaže u klubovima, ne može se u dva tjedna pripremama nadoknaditi godina neigranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:57