LIGA PRVAKA

MONACO IDE PO NOVI POTHVAT U LIGI PRVAKA Može li Danijel Subašić u Torinu zasjeniti slavnog Gigija Buffona?

Domaćini pokušavaju osposobiti za igru od prve minute Barzaglija i Pirla
MONACO - SEPTEMBER 16: Danijel Subasic of Monaco gives direction during the UEFA Champions League Group C match between AS Monaco FC and Bayer 04 Leverkusen at Louis II Stadium on September 16, 2014 in Monaco, Monaco. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
 Jamie McDonald / 2014 Getty Images

Kalkulirao je trener Juventusa Massimiliano Allegri u prvenstvenom dvoboju uoči prvog četvrtfinalnog sraza s Monacom, u Parmi je koristio takozvanu kombiniranu momčad i izgubio (0-1), mogao si je dopustiti taj luksuz s obzirom na to da je Stara dama osigurala novi scudetto.

Monaco na 3. mjestu

Leonardo Jardim, s druge strane, nije to želio niti htio, jer klub iz Kneževine proteklih se tjedana, mic po mic, priključio borbi za naslov, prošli se vikend pobjedom od 3-0 u Caenu i porazom Marseillea u Bordeauxu probio na treće mjesto Le Championnata, no s obzirom na utakmicu više od PSG-a i Lyona, za Danijela Subašića i suigrače bit će velik uspjeh ostanu li treći i izbore kvalifikacije za Ligu prvaka najesen.

Štoviše, Jardimu su se protiv Caena ozlijedili organizator igre Toulalan i najiskusniji stoper Ricardo Carvalho, obojica su na popisu putnika za Torino, no vjerojatnije je da će nastupiti Portugalac u zadnjoj liniji, piše L’Equipe. Bude li tako, Brazilac Fabinho će u vezni red, a na desnog beka iskusni Raggi. Neupitan je Danijel Subašić na vratima, bit će zanimljivo vidjeti može li Zadranin koji je nedavno potpisao novi ugovor s Monacom zasjeniti slavnoga Gigija Buffona, 37-godišnju ikonu talijanske vratarske škole.

Allegri je protiv Parme odmarao spomenutog vratara Buffona, lijevog bočnog Evru i napadača Téveza, druga špica za utorak, Morata, ušao je s klupe, no pitanje svih pitanja, ako je vjerovati La Gazzetti dello Sport, jest hoće li biti spremni stoper Barzagli i, što je još važnije, Andrea Pirlo. Obojica su trenirala s ostatkom momčadi, no Pirlo će teško odmah u vatru. O Barzaglijevoj spremnosti ovisi hoće li Allegri optirati za 3-5-2 ili 4-3-1-2, s Pirlom ili bez njega.

Juve zna kada treba

Do poraza u Parmi Juventus je bio u seriji šest uzastopnih pobjeda, uključujući po 3-0 u gostima u Dortmundu i Firenci; potonja je bila vrijedna plasmana u finale Kupa Italije. Zadnji talijanski klub među četiri u Ligi prvaka bio je Inter, trofejne Mourinhove 2010. Francuska bi, pak, mogla imati dva polufinalista prođe li osim Monaca i PSG protiv Barcelone...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 05:32