SPECIAL ONE

NAJBOLJI NA SVIJETU Jose Mourinho: 'Ovo mi je 21. trofej u karijeri, ali osjećam se kao da je prvi...'

Pep Guardiola je u svoju riznicu do sada spremio također vrlo zavidnih 19 trofeja

Nogometaši Chelseaja po peti u put u povijesti osvojili su engleski Liga kup pobjedivši s 2-0 Tottenham u nedjeljnom finalu odigranom na stadionu Wembley u Londonu.

Taj trofej bio je već 21. u karijeri 'Posebnog', kako se Portugalac samoinicijativno prozvao još tijekom prvog mandata u Chelseaju. 'Osjećam se kao klinac koji je tek osvojio prvu titulu. Teško mi je živjeti bez njih, hranim se naslovima' - rekao je Mourinho za BBC nakon uspjeha.

Sadašnji menadžer Chelseaja niz trofeja započeo je kao trener Porta s kojim je dva naslova prvaka Portugala, portugalski kup i superkup te Ligu prvaka i UEFA kup. Nakon toga slijedilo je 'branje' titula s Chelseajem - dvije Premier lige, FA Cup, čak tri liga kupa i FA Community shield osvojio je Mourinho u prvom mandatu s 'Bluesima'.

S Interom je osvojio i drugu Ligu prvaka te do današnjeg mandata u Londonu 'natukao' još pola tuceta trofeja u Italiji i Španjolskoj, da ih sad baš ne nabrajamo sve. Ukratko, čovjek je garancija za popunjavanje kolekcije 'obiteljskog srebra'.

Dok smo brojali Mourinhove naslove, provjerili smo i kako stoji konkurencija. Prvi od njih, jasno, Pep Guardiola. Katalonac je u svoju riznicu do sada spremio također vrlo zavidnih 19 trofeja, sve kao trener Barce i Bayerna - posebno odskače sezona 2008/2009 kad je s Barcelonom osvojio sve što se moglo, ukupno 6 trofeja u sezoni!

Ni trener Reala, Carlo Ancelotti, ne zaostaje mnogo za trofejnim dvojcem - Talijan je kao trener osvojio 17 trofeja, od čega skoro polovicu kao trener Milana, dok je ostalo ubrao s Juventusom, Chelseajem i PSG-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:39