ČITATELJI JL-a ODABRALI

Navijači izabrali Runju za vlasnika prvih Vatrenih krila!

England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters

Zahvaljujući glasovima čitatelja portala Jutarnji.hr vratar hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Runje osvojio je prestižnu nagradu Vatrena krila. Po prvi put službeni Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije dodjeljivao je nagradu za Najsrčanijeg igrača godine.

POGLEDAJTE REZULTATE IZBORA ZA VATRENA KRILA

Šest članova stručnog žirija, među kojima je i legenda hrvatskog novinarstva te kolumnist Jutarnjeg lista Tomislav Židak, odabralo je šestoricu igrača koji su sudjelovali u izboru.

Ukupno je u igri sudjelovalo više od 3000 registriranih čitatelja portala Jutarnji.hr, a za vratara Lensa je glasovalo 61 posto korisnika. Koliko je nadmoćan u izboru bio vratar govori podatak da je drugoplasirani bio napadač Bayerna Ivica Olić sa 29 posto, treći je bio kapetan Šahtjora Darijo Srna sa 5 %, dok su Luka Modrić i Eduardo da Silva dobili 2%, a Josip Šimunić je osvojio jedan posto glasova.

- Runje je golman kojem mnogi nisu vjerovali, ali počeli su nakon utakmice sa Bjelorusijom kada je obranio nekoliko teških situacija, kada je spasio reprezentaciju. Ni u Londonu usprkos činjenici da je primio pet komada nije bio najlošiji igrač hrvatske reprezentacije. Čak apsurdno, ali istinito mogli bismo reći da je bio jedan od boljih – rekao je o pobjedniku član žirija Tomislav Židak koji je ipak svoj glas dao Ivici Oliću.

Godinama su u prvom planu bili drugi vratari, iako je Runje ostvario možda i najbolju inozemnu klupsku karijeru od svih hrvatskih golmana, ali ozljedom i slabom formom Pletikose dočekao je svoju priliku među vratnicama hrvatske reprezentacije na čelu koje je Slaven Bilić. U posebnom su sjećanju ostale njegove obrane protiv Bjelorusa u Zagrebu kada je nekoliko puta spašavao čiste situacije za pogodak Nakon posljednjih utakmica, Vedranu Runji će biti iznimno teško oduzeti reprezentativnu jedinicu što dokazuje i ovaj izbor kojim su čitatelji Jutarnjeg.hr odlučili pobjednika.

Svečanost i dodjela nagrade održat će se 30. prosinca 2009. godine u 12 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton, a na istoj manifestaciji Klub navijača dodijelit će bivšem kapetanu reprezentacije Niki Kovaču posebnu nagradu za izniman doprinos reprezentaciji te Domagoju Vidi za najboljeg mladog igrača.

Svi registrirani korisnici koji su glasovali za Vedrana Runju odlaze u bubanj te će se slučajnim odabirom izvući 10 najsretnijih čitatelja koji će na dar dobiti:

Dres pobjednika s njegovim potpisom

Besplatnu godišnju članarinu u Klubu 'Uvijek vjerni'

Majicu Kluba 'Uvijek vjerni'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:19