SJAJNO OSIGURANJE

NEMA PROLAZA ZA TURSKE ŠPIJUNE Do terena Vatrenih mogu samo s dugom dizalicom!

 Ronald Gorsic / CROPIX

Oblaci samo što nisu procurili, srijeda je u Deauvilleu bila hladna i sumorna. Idealan dan za treniranje.
Ante Čačić čak je dvaput izveo Vatrene na travnjak. U 10 ujutro premijerno su se pojavili u centru Parc de Loisirs, koji će im biti baza dokle su god na Euru.


Strogo osiguranje dobro je ogradilo igralište, nekoliko redara na vratima nije puštalo predstavnike medija sve dok šef nije dao zeleno svjetlo. Kroz parkić garniran dječjim igralištima dođete do travnjaka... Reprezentacija je stigla praćena sa čak šest vozila osiguranja, prvo dva policijska, potom jedno civilno tajnih službi, u sredini autobus, za njim još dva auta zaštitara i jedan policijski. Sva ta silna pratnja, dojavljivanja, motrenja, realno su nepotrebna, iako odaju osjećaj sigurnosti. Jer zna se da teroristi ne napadaju frontalno nego podmuklo. Međutim, Francuzi žele učiniti maksimum...


Igrači su bili odlično raspoloženi, barem veći dio njih. Jer naletjeli smo baš na Modrića, Srnu, Brozovića i Kovačića kako se dodaju da im lopta ne padne na tlo, međutim Kovačiću je stalno bježala.


- Što ti je jutros, nisi se naspavao? - bocnuo ga je Modrić uz smiješak. Kolega mu se iz Reala suzdržao od komentara, možda i zbog nazočnosti novinara.
Medicinska ekipa u jakom je sastavu, s liječnicima Borisom Nemecom i Zoranom Bahtijarevićem, tu su na svakom treningu i brojne snage francuskog Crvenog križa, no naši svejedno nose sa sobom defibrilator. Ne daj Bože da kome stane srce. Momci su mladi i spremni, ne bi smjelo...
- Sve je izvrsno, kako i treba biti. Nemam riječi prigovora - hvalio je Zorislav Srebrić kojem je ovo deseto veliko natjecanje.


Na jednom je bio još s Jugoslavijom 1990. i Italiji, a eto deveti put s Hrvatskom.
Nakon petnaest minuta medijski djelatnici dobiju kartu u jednom pravu - k izlaznim vratima. No, osiguranje se ne opušta, ne samo na vratima, sa svih strana terena stoji ih nekoliko. Čačić može biti miran, eventualni Terimov špijun može se okom probiti do terena jedino ako ga radnici na susjednom gradilištu podignu golemom dizalicom. Treba li spominjati da su neki od novinara izrazili spremnost da se ukrcaju na nju ne bi li vidjeli koji se sastav uigrava. Jučer, međutim, od toga nije bilo ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:52