SPLIĆANI ŽELE TROFEJ

'NEMATE ŠTO TRAŽITI NA POLJUDU, HAJDUK IDE U FINALE!' Caktaš poručio igračima Slaven Belupa

 Ante Cizmic / CROPIX

Mijo Caktaš formu je pronašao u pravom trenutku. Na početku proljeća nije bio u velikom izdanju u kakvom smo ga navikli gledati veći dio jeseni, ali u posljednje četiri utakmice postigao je tri pogotka. Vratio se 20-godišnji Caktaš dobroj navici, opet trese suparničke mreže, a pritom stigne i asistirati. U pobjedu protiv Cibalije ugradio je pogodak i asistenciju za pobjednički gol Vukoviću. Nije to bila neka poseban utakmica, čak štoviše s tribina se stekao dojam da su Bijeli susret s Cibalijom odradili misleći primarno na srijedu i uzvratni susret Kupa koji vodi u finale.

- Možda je to tako izgledalo s tribina, ali nije Cibalia bila samo utakmica za odraditi. Ne, bila je Cibalia bitna da nas vrati na drugo mjesto i podigne samopouzdanje pred uzvrat Kupa. Dobili smo, i to je najbitnije.

Atmosfera nije bila nalik onim iz velikih utakmica. Na tribinama 3.000 najvjernijih, kao da su se i navijači čuvali za srijedu. Ali, Caktašu to nije smetalo.

- Meni je na Poljudu uvijek odlična atmosfera. Navijači nas nose i u manjim utakmicama, daju nam veliku podršku i uz njihovu pomoć Cibaliju smo potpuno nadigrali. Bili smo puno bolji od Vinkovčana i konačnih 2:1 nije realan rezultat.

Toliko o “predigri” Kupa, susretu koji je ispunio svoj cilj, jer Bijeli su se vratili na drugo mjesto i pritom su podigli samopouzdanje pred Kup. S druge strane, Belupo je nastavio silaznom putanjom kojom strmoglavo ide ovoga proljeća. Poraz 1:5 od Lokomotive samo potvrđuje u kakvoj su krizi pred dolazak na Poljud. Može li se Belupo psihološki podići i pripremiti iznenađenje Hajduku za Kup?

- Mogu ili ne mogu, to nas uopće ne zanima. To je pitanje za njih, a mi smo uvjereni da ćemo proći u finale. Nije uobičajeno da Belupo izgubi s tako velikom razlikom, ali sigurno je poraz od Lokomotive došao kao posljedica izgubljene prve utakmice Kupa. Imali su igrača više, nadali se da će doći do pobjede, ali kada nisu uspjeli takvoj situaciji, čemu se onda mogu nadati u uzvratu na ispunjenom Poljudu. “Ubila” ih je prva utakmica, zato su i tako teško poraženi od Lokomotive.

Znači li to da je rezultat prvog polufinalnog ogleda odredio i putnika za finale?

- Moglo bi se tako reći, jer Belupo nema što tražiti u uzvratu na Poljudu. Imaju Koprivničanci dobru momčad, možda im fali i sreće, ali golem posao smo napravili pobjedom u prvom susretu i tih 2:1 kapital je koji nećemo ispustiti u Splitu.

U drugom susretu čuvate 2:1 ili idete povećati prednost za uvjerljivi prolaz u finale?

- Koje čuvanje rezultata, idemo povećati prednost. Ne bi bilo dobro da uđemo u finale s neriješenim ili, ne daj Bože, s porazom. Drugu utakmicu igramo s jasnom željom za pobjedom. Uostalom, Belupo smo pobijedili već tri puta ove godine, pa zašto ne bismo i četvrti. Znam da je i Koprivničancima bitan Kup, ali naš je cilj jasan. Idemo u finale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:07