MODRE KUPOVINE

Nikad veći promet u Maksimiru: Dinamo napokon bez zmije u džepu

 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Unatoč tome što ju je Zdravko Mamić izustio prije nekoliko godina, rečenica “nema prodaje” konačno je zaživjela u Maksimiru. Prema imenima koja su stigla ( Krstanović, Alispahić, Leko i Vida) i koja su jako blizu dolaska u Dinamo (Spahić), može se sa sigurnoću reći kako su “modri” napravili fantastičan posao tijekom prijelaznog roka. Konačno se zavuklo ruku u džep i počelo investirati. Koliko? E, to možemo samo nagađati jer odštete u Dinamu kriju kao zmija noge.

“Poslovna tajna” je fraza na koju ćete natrčati kada pitate za uvjete. Dakle, ne ostaje nam ništa drugo nego da nagađamo.

Alispahić i Leko stajali su nula kuna. Reprezentativcu BiH istekao je ugovor u Šibeniku, a Leko je automatski postao slobodan igrač nakon što je njegov bivši klub pao u 2. ligu.

Dražen Medić je Krstanovićevu titulu najboljeg strijelca HNL-a naplatio oko 1,2 milijuna eura, dok je Domagoj Vida koštao nešto više - procjenjujemo ga na dva milijuna eura. Ako tome dodamo i Emira Spahića kojega Montpellier neće prodati za kikiriki i koji će izbiti iz Dinamove blagajne barem dva milijuna eura, dolazimo do iznosa većeg od pet milijuna eura samo za odštete.

Kada se zbroje plaće, premije i eventualne nagrade, dolazimo do zaključka da Dinamo nikad nije investirao više u igrače. S jednom velikom napomenom: svi kapitalci i dalje su pod Jurčićevom komandom. Iako, tu treba biti umjeren optimist, jer prijelazni rok traje do kraja kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:22