TEŠKI TRENUCI

'OLGA NIJE UOPĆE RAZMIŠLJALA O SMJENI BILIĆA!' Krešić otkriva što se događalo u Moskvi

Vratar Lokomotiva je odmah iz Moskve produžio na okupljanje, gdje liječi rane nakon mučne sezone u kojoj je njegov klub podbacio
 Boris Kovacev / CROPIX

Mir u Međugorju pronašao je i Darijo Krešić. Vratar Lokomotiva je odmah iz Moskve produžio na okupljanje, gdje liječi rane nakon mučne sezone u kojoj je njegov klub podbacio.

- Splet čudnih okolnosti i nesreća - detektirao je razloge Krešić i nastavio:

- Nisam računao, ali činjenica je da smo nesretno prosuli 15 bodova. S njima bismo igrali Ligu prvaka, a ovako smo deveti - rezimirao je naš sugovornik, koji je stoički podnio teret kritika kojima su igrači, trener i vodstvo Lokomotiva bili izloženi. Najteže je bilo Slavenu Biliću...

Trener je prvi na meti

- On nas je doveo i on je kao trener uvijek prvi na meti. Vidio sam da mu nije lako, ali Bilić je veliki profesionalac koji nije klonuo duhom. U svakom porazu izvlačio je pozitivu. Dizao nas je - kaže nam Krešić koji ima zanimljivu povijest s Bilićem. Dok je ovaj vodio mlade i seniore, Krešića nije bilo niti na mapi. No, kada je Slaven postao trener Lokomotiva, zvao ga je u Moskvu.

- Iznenadio sam tom opcijom. Tražio sam razgovor i kada mi je rekao svoje mišljenje, prihvatio sam transfer - otkriva Krešić koji tvrdi da nikada s Bilićem nije pričao o prošlosti.

- Bilo mi je teško prihvatiti činjenicu da me nema, ali kako povijest ne možemo mijenjati, onda nema smisla niti kopati po njoj - rekao je.

Sadašnjost nudi ostanak u Moskvi. Predsjednica Olga Smorodskaja preživjela je paljbu medija i navijača, ali i sastanak Uprave. Samim time je i Bilić ostao trener...

Razgovori s navijačima

- Nisam sumnjao u takav epilog jer situacija unutra nije bila baš toliko dramatična. Dosad je Lokomotiv često mijenjao trenere, a rezultata nije bilo. Sada je predsjednica stala iza Bilića i dala mu vrijeme. Ona je borac i siguran sam da će joj se to isplatiti - tvrdi naš sugovornik. Možda je priča i bila, kako kaže Krešić, prenapuhana, ali činjenica je da su navijači dolazili na trening...

- Njihov dolazak bio je unaprijed dogovoren. Rekli su nam što misle, mi smo im odgovorili i na tome je ostalo. Civilizirano i prihvatljivo. Iskreno, mislim da klub mora malo poraditi na tom odnosu s novinarima i navijačima - rezolutan je Krešić koji je u Međugorju prvi vratar reprezentacije. Nema Pletikose, a pitanje je hoće li Stipe uopće stići na vrijeme da se pripremi za Škotsku.

Plete brani protiv Škota

- Predugo je ovdje i prevelik je profesionalac da mu treba više od dan, dva da se prilagodi. Plete će braniti protiv Škotske - rekao je Krešić, koji je zasad zadovoljan što je dio ekipe, pa makar bio i treća opcija.

- Cilj je bio ući u krug, a dalje ćemo vidjeti - nasmijao se Krešić kojem se otvaraju lijepe stvari u bliskoj budućnosti.

- Gdje se vidim za godinu dana? Na SP-u u Brazilu i kao pobjednik ekipe nakon Srbije u Beogradu. Naravno, i s Lokomotivom u Europi - zaključio je hrvatski vratar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:59