PLAN BILIĆEVE VRSTE

Otpada australska turneja, u svibnju s Austrijancima

Slaven Bilić sredinom siječnja odlazi u ‘radni posjet’ našim bundesligaškim uzdanicama, a Asanović će na turneju po Francuskoj i Belgiji
Brezice, Slovenija, 101109.Pripreme nogometne reprezentacije za prijateljski ogled sa reprezentacijom Lihtenstajna koja ce se odrzati 14.11. u Vinkovcima.Na slici: slijeva Ognjen Vukojevic, Gordon Schildenfeld, Josip Simunic, Nikola Pokrivac, Danijel Pranjic, Tomislav Dujmovic,Mate Bilic, Eduardo i Ivica Krizanac.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

UMAG - Razdoblje tranzicije u koje je hrvatska reprezentacija zakoračila oproštajem od SP-a u Južnoj Africi ispunit će test-utakmice s Belgijom i Austrijom, objavljeno je u Umagu gdje je kompletan stožer nacionalne momčadi posjetio HNS-ov kamp mladih reprezentacija. Oba proljetna testa momčad Slavena Bilića odradit će u gostima; u Bruxellesu ‘vatreni’ gostuju početkom ožujka, a s Austrijom igramo u Klagenfurtu 19. svibnja. Rusanova još traži suparnika za drugi svibanjski termin (23. svibnja), što u prijevodu znači da je HNS odustao od australske turneje.

Propuh u natjecateljskom kalendaru Slaven Bilić i suradnici do prvih utakmica namjeravaju ublažiti turnejama po jakim ligama, gdje će opipavati formu kandidata za nacionalnu momčad. Izbornik i njegov asistent Nikola Jurčević sredinu siječnja provest će u Njemačkoj opipavajući bilo Olića, Pranjića, Šimunića i društva. Na Bilićevu radaru ovaj put naći će se i Ivica Banović, koji već godinama skuplja bundesligaški staž i trenutačno igra zapaženu ulogu u Freibrugu. U isto vrijeme Aljoša Asanović namjerava krenuti prema Francuskoj i Belgiji kako bi iz prve ruke saznao u kakvom su položaju Runje, ali i poletarci Sertić i Perišić koji će vrlo brzo zakucati na vrata A reprezentacije.

Na press konferenciji Bilića su dočekala pitanja o sudaru s Belgijom te o Dejanu Lovrenu, zvijezdi prijelaznog roka koju je Bilić jesenas regrutirao u svoj kadar i krstio ga na gostovanju u Kazahstanu.

- Veseli nas meč s Belgijom. Čeka nas zahtjevan suparnik, s novim izbornikom Advocaatom, dodatno motiviran činjenicom da mu je izmaklo Svjetsko prvenstvo. Dobro je što gostujemo, želim vidjeti kako ćemo reagirati na suparničkom terenu - rekao je Bilić.

U superlativima je izbornik govorio o Lovrenu.

- On je budućnost našeg nogometa i stoper na kojeg reprezentacija računa u budućnosti. Potvrdio je visoku klasu i klubovi poput Lyona i Tottenhama definitivno ne mogu pogriješiti birajući takvog igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:00