MLADI ČVRSTO NA ZEMLJI

'Ovo je sjajan uspjeh, ali tek sad slijedi ono pravo!'

 Aleksandar Dimitrijević / Cropix

Hrvatski mladi reprezentativci jako su se veselili na kraju utakmice u Kragujevcu. Skakali su na centru i pjevali onu svoju poznatu pjesmu, “Oj, hrvatska mati, nemoj tugovati...”. Nisu se dali maknuti sa stadiona Čika Dača, klupko radosti i oduševljenja trajalo je skoro desetak minuta.

Izbornik Dražen Ladić, naravno, bio je sretan poput svojih štićenika:

- Bili smo pod velikim pritiskom, sami sebi smo nabili psihološki presing, zbog toga smo loše startali u utakmicu i odmah na početku primili gol. Znali smo da će Srbija igrati tako da će do našeg gola pokušati dolaziti kroz igru, a ne dugim loptama. To se i dogodilo. Mi smo dva gola postigli iz prekida, koji inače nije bio naša jača strana i moćno oružje.

Nasmiješena lica jedna za drugim izlazila su iz svlačionice.

- Postigao sam dva pogotka, ali nisam baš najzadovoljniji svojom igrom. Moglo je i bolje. Ali istina je da mi ide u Srbiji, zabio sam Partizanu, evo sada dva puta u Kragujevcu - rekao je junak utakmice Ivan Perišić, koji je objasnio zašto je nakon postignutih pogodaka ljubio kostobrane:

- Na njima imam ispisana imena djevojke i sestre.

Drugi junak utakmice bio je Dejan Školnik čije su točne i precizne lopte dva puta pogodile Perišića u glavu.

- Ne znam je li mi ovo bila najbolja utakmica za hrvatsku reprezentaciju, to bi trebao reći izbornik Ladić. Sad tek slijede dvije odlučne utakmice koje bi nas trebale katapultirati na Europsko prvenstvo. Tamo nam je sigurno mjesto - rekao je sretan Dejan Školnik.

Dobrim glasom isticao se i Domagoj Vida, skromno je kazao kako u nekim dijelovima utakmice baš i nije bilo bajno, ali da na kraju ipak Hrvatska zasluženo odlazi u te toliko priželjkivane dodatne kvalifikacije:

- Ovo je prekrasno dostignuće, ali sad tek slijedi ono pravo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:26