MUKA ZA IZBORNIKE

Ozljede desetkovale europske velesile: Od idealne jedanaestorke koja propušta Euro boli glava!

Vincent Kompany u dresu belgijske reprezentacije
 David Rogers/Getty Images / Getty Images

Mjesec dana prije početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj većina izbornika ima samo jednu želju - dočekati EURO bez ozljeda igrača.

Za sada najviše problema s ozljedama imaju engleski, njemački i talijanski izbornikRoy Hodgson, Joachim Löw i Antonio Conte.

Hodgson ne može računati na napadača Dannyja Welbecka, krilnog igrača Alexa Oxlade-Chamberlaina, te pričuvnog vratara Jacka Butlanda, a upitan je i braničPhil Jagielka. Löw je ostao bez dvojice važnih veznjaka Bastiana Schweinsteigera i Ilkaya Gundogana, a problema u veznom redu imat će i Conte nakon što su otpali Marco Verratti i Claudio Marchisio.

"U posljednje vrijeme vijesti koje stižu nisu najbolje. Pet važnih igrača ima problema s ozljedama ili su se tek oporavili i daleko su od prave forme. To me brine," kazao je Low.

Posljednji je stradao Gundogan, koji je u petak na treningu Borussije Dortmund ozlijedio koljeno. Tako će Gundogan zbog ozljede propustiti drugo veliko natjecanje u nizu - nije ga bilo ni na SP 2014. godine kada je Njemačka osvojila naslov. Tada je imao problema s leđima.

"Gundogan je bio u dobroj formi i trebao je imati važnu ulogu na Euru. Ovo je veliki gubitak za reprezentaciju, a posebno za njega," dodao je izbornik 'elfa'.

Gundogan i Bastian Schweinsteiger trebali su biti kralježnica njemačkog veznog reda na EP-u, a sada su obojica ozlijeđena. Schweinsteiger je zbog ozljede koljena izvan terena više od mjesec dana i upitno je hoće li se oporaviti do početka EP-a.

Talijani će putovati u Francusku bez dva važna igrača sredine terena Verattija (PSG) i Marchisija (Juventus).

Mediji na 'čizmi' su objavili kako postoji 30 posto izgleda da se Verratti oporavi do početka EP-a, no Conte nije toliko optimističan.

Portugalci su ostali bez Zenitova veznjaka Dannyja, te braniča Fabia Coentraoa. Branič Real Madrida na posudbi u Monacu ozlijedio je bedreni mišić i neće ga biti između tri i šest mjeseci, dok Danny ima problema s koljenom.

Belgijanci su ostali bez kapetana Vincenta Kompanyja kojem je stradao mišić. Zanimljivo, bila je to njegova već 33. ozljeda otkako je 2008. potpisao ugovor za Manchester City.

"Kada sam imao 17 i 18 godina u dvije sezone sam odigrao 110 utakmica i zbog toga moj organizam danas trpi," poručio je Kompany.

Hrvatski izbornik Ante Čačić ostao je bez lijevog bočnog Josipa Pivarića. Braniču Dinama su stradali prednji križni ligamenti desnog koljena tijekom zimskih priprema 'modrih'. Otpao je i Dejan Lovren, ali zbog nediscipline.

IDEALNIH 11 KOJI PROPUŠTAJU EURO:

Butland - Coentrao, Laporte, Kompany, Zouma - Veratti, Schweinsteiger, Marchisio - Danny, Gundogan, Welbeck

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:26