SIR ALEXOVA ISTINA

PANIKA NA OLD TRAFFORDU Ferguson će u svojoj novoj autobiografiji razapeti Waynea Rooneyja?

Taktičnost nikad nije bila Fergusonova vrlina, tako da se očekuje da će na listi prozvanih biti mnogi

Četrnaest godina prošlo je od posljednje autobiografije legendarnog menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona pod nazivom Managing My Life. Nova je već napisana i uskoro će biti predstavljena javnosti. Naslovnica knjige pod jednostavnim nazivom Alex Ferguson: My Autobiography je već poznata, a 24. listopada bit će izdana. Potom Ferguson kreće na turneju, reklamirat će svoj uradak u koncertnim i kazališnim dvoranama u Manchesteru, Glasgowu, Londonu, Aberdeenu i Dublinu. Zašto je jedna knjiga uopće toliko važna za nogomet?

Zato što može uzrokovati veliki potres kakav na Old Traffordu nikako ne žele. Svog najboljeg igrača Waynea Rooneyja ovog su ljeta jedva uspjeli zadržati, a nakon što Fergusonove riječi izađu u javnost, sjajni engleski napadač opet bi se mogao naljutiti.

Ferguson, već je dovoljno puta jasno kazao, ne voli Paula Stretforda, Rooneyeva agenta, i očekuje se da će obojicu sigurno poderati. Ferguson nema dlake na jeziku, u knjizi koja je objavljena 1999. popljuvao je mnoge poput uglednih otočkih trenera Gordona Strachana i Briana Kidda, a, između ostalog, i naglasio:

“Nemam ni mrvice sažaljenja za njega!”

Radilo se o komentaru nekadašnjeg šefa PR-a Glasgow Rangersa Willieja Allisona. Komentara nakon što je Allison saznao da umire od raka...

Taktičnost nikad nije bila Fergusonova vrlina, tako da se očekuje da će na listi prozvanih biti mnogi. Koja riječ, nagađaju Englezi, bit će sigurno posvećena Royu Keanu, Davidu Beckhamu, Luisu Suarezu, Gabrielu Heinzeu, Peteru Kenyonu, Owenu Hargreavesu, Nogometnom savezu Engleske, Marku Bosnichu, Manchester Cityju, sucu Martinu Atkinsonu, Carlosu Tevezu, Kii Joorabchianu, Joseu Mourinhu, Rafaelu Benitezu...

Bit će sigurno svega, reakcije će nakon izdavanja knjige stizati još tjednima, mjesecima. No Manchester United, koji se tek privikava na promjene nakon Fergusonovog odlaska s mjesta menadžera i kraja vladavine duge 26 godina, boji se najviše otvaranja nove fronte s Rooneyjem.

Što će biti ako ga Ferguson jako nagazi, hoće li to značiti definitivni kraj suradnje koja je ionako već dosta dugo na klimavim nogama?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:41