PROBLEMI EURA

PARIZU PRIJETI KAOS Teroristi kuju mračne planove, željeznice prijete blokadom prometa

 Carl Court/Getty Images

Večeras počinje 15. Europsko prvenstvo u nogometu, a domaćin Francuska je u stanju svojevrsne pripravnosti. S jedne strane štrajkovi, s druge opasnost od terorističkih napada.

Vozači vlakova već tjednima pregovaraju s francuskom Vladom, ali konačni dogovor nije psotignut i neizvjesno je što bi mogli napraviti tijekom trajanja Eura. Nije isključenja ni blokada željeznica, što bi posebno mogli osjetiti navijači iz Velike Britanije koji mahom koriste upravo vlak kao prijevozno sredstvo do Francuske. - Država će poduzeti što može, ali apeliram na sve da budu odgovorni - izjavio je predsjdenik Francuske Francois Hollande.

Uz ne baš ugodnu spoznaju da bi dio prometa mogao biti blokiran, daleko gora je ona o mogućim terorsitičkim napadima. Prošlog studenog je ubijeno više od 130 ljudi u Parizu, nekoliko mjeseci kasnije uslijedio je napad u Belgiji, a organizator je poduzeo štošta kako bi sve proteklo u redu tijekom sljedećih mjesec dana. Uloženo je više od 20 milijuna eura u osiguranje nego je prvotno bilo predviđeno, napravljena je mobilna aplikacija koja upozorava o potencijalnim napadima, dovedeni su policajci iz inozemstva, napravljena dva kordona osiguranja ispred samih stadiona, ... Francuzi nisu ništa prepustili slučaju, no strah, barem u manjoj mjeri, mogao bi biti prisutan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:33