SEZONA U ŠPANJOLSKOJ

PAŠALIĆ O POVRATKU MOURINHU 'Na ljeto se vraćam se u Chelsea, ali pitanje je hoću li tamo i ostati'

 getty images

Pomalo izvan fokusa zbog seniorskog okršaja s Norveškom, mlada reprezentacija Hrvatske u četvrtak je otvorila novo poglavlje. Preokretom u prijateljskom ogledu s vršnjacima iz Crne Gore (3-1), izabranici Nenada Gračana ušli su u novi ciklus.

- Uvijek je lijepo biti dio nekog projekta od početka. Zna se da nam je cilj plasman na EP 2017. I uvjeren sam da ova generacija to može napraviti - rekao je nakon utakmice Mario Pašalić, veznjak Chelseaja na privremenom radu u Elcheu.

Borba sa Španjolcima

Pašalić je protiv Crne Gore odigrao sat vremena. Bilo je to sasvim solidno izdanje bivša Hajdukova tića… Minutažu očekuje i u prijateljskom ogledu s Grčkom u Ateni u ponedjeljak.

- Iako nismo dobro krenuli, zadovoljan sam konačnim rezultatom. Preokretom smo pokazali da znamo i možemo. Naravno da treba vremena da se upoznamo, uigramo, svladamo navike i pripremimo se za kvalifikacije koje počinju u rujnu, ali iz svega viđenog, optimist sam - priča Pašalić, koji će sa suigračima voditi bitku s mladom furijom.

- Dopala nas je Španjolska, ali nema plakanja. Uostalom, ima još nekoliko igrača koji nam nedostaju. S njima možemo napasti prvo mjesto.

Toliko o reprezentaciji. Razgovor je prešao na klupski plan, u kojem Pašalić ide zacrtanim putem. Puno njih ne bi se nikada odreklo komocije Londona, ne i naš sugovornik. Svjestan mogućnosti i talenta, Pašalić je tražio sredinu u kojoj će to moći i pokazati. Pronašao ju je u Španjolskoj. U Elcheu je uhvatio kontinuitet nastupa i ne krije zadovoljstvo takvim raspletom.

- Uhvatio sam ritam igre, prilagodio se i rezultat toga je desetak utakmica u nizu. Pa meni je 20 godina i najvažnije mi je da igram.

U Hajduku ista priča

Posudba ga veže uz Primeru do kraja sezone. Na početku priprema za onu sljedeću mora se vratiti u London i staviti na raspolaganje Mourinhu.

- Vraćam se u Chelsea, ali pitanje je hoću li tamo i ostati. Teško, ali sve je moguće.

U predahu od Elchea, Pašalić prati situaciju u HNL-u. Od Hajduka ne može pobjeći.

- Hajduk kao Hajduk, uvijek isto. Imaju problema financijske prirode, odlaze im mladi igrači, ali nadam se da će jednom stati tome na kraj. Ostati dulje na okupu i krenuti po rezultat.

I on je dio te priče o prijevremnim odlascima. S19 godina je otišao s Poljuda…

- Iskreno, ja sam zagovarao ostanak. Nisam htio otići tako rano, ali tako su se stvari poklopile. Na kraju krajeva, igram i zadovoljan sam ovakvim raspletom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:38