MUKU MUČI S OZLJEDOM

Pašalićeva kalvarija: 'Prošao sam injekcije, osteopate i terapije, ali ne znam kad ću zaigrati'

Mario Pašalić
 Philipp Schmidli / Getty Images

Mario Pašalić sada je trebao biti u širem krugu Ante Čačića, a uz malo sreće i spremati torbe za Euro. No, netom nakon 21. rođendana (9. veljače) odigrao je posljednju utakmicu za Monaco i zbog netipične i vrlo neugodne ozljede leđa još uvijek je isključivo na terapijama s nejasnim datumom povratka na travnjak. Doista neobična kalvarija za tako mladog sportaša.

Zadnja utakmice 14. II.

Sportske novosti pripremaju specijal za Euro, vodič kroz turnir i reprezentacije, koji će uskoro osvanuti na kioscima, nazvali smo ga ima li šanse da se nađe na dispoziciji Čačiću.

- Teško, teško. I dalje sam na terapijama u Londonu, nije izgledno da ću se vratiti do kraja sezone - odgovorio je.

Kako je pod ugovorom s Chelseajem, Monaco ga je poslao na Otok da se tamo rješava muke.

- Zadnju utakmicu odigrao sam 14. veljače. Bolovi su počeli sredinom siječnja, onda sam 3-4 susreta tako izdržao, mislio da nije ništa strašno, da bi počelo toliko boljeti da nisam mogao više. I eto, i dalje se pokušavam zaliječiti.

Kakva je točno dijagnoza?

- Da vam pravo kažem, ne znam ni ja točno. Problem je s donjim dijelom leđa, vjerojatno se disk malo pomaknuo pa upada u kanal, tu iritira sve što postoji, mišiće, kosti... Prvih mjesec dana bio sam u Monacu na terapijama, nije bilo uspješno, zatim sam došao da vidim mogu li mi u Londonu što srediti, tu sam bio mjesec dana i opet nije bilo pomaka, potom sam došao na par dana doma u Kaštela, odmoriti glavu od svega, raščistiti sve. Sad sam tjedan dana ponovno u Londonu, idem iz početka.

Ima li pozitivnih vijesti?

- Ima, trenutačno ne treniram ništa, samo radim terapije, bazen i ostalo, i nema boli. Sljedeći tjedan bih trebao krenuti s laganim treningom pa ću vidjeti hoće li biti kakvih reakcija. Sve sam probao, od injekcija, osteopata, svakakvih mišljenja, svašta sam prošao, specifična je ozljeda, nije da se zna što je puknulo pa da se može reći kad ću se vratiti.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:48