'ZALJUBLJENI PETRIĆ'

Petrić: Zaključao sam navijače HSV-a u svom srcu

 AFP

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i Bundesligaša HSV-a, Mladen Petrić (28), dao je intervju tiražnom njemačkom dnevniku Bildu.

"Planine, snijeg i led dokle pogled seže. U jednom švicarskom skijalištu Mladen Petrić provodi aktivni odmor u krugu obitelji", započinje teskt u Bildu pod naslovom "Zaljubljeni Petrić".

- Sa mnom je plan vježbi koje već danima radim. Na svim mi poljima nešto nedostaje nakon ozljede gležnja (operiran desni gležanj, op.a.), a do početka nastavka sezone i utakmice protiv Freiburga 16. siječnja želim biti u potpunosti spreman - veli Petrić.

* Nogometna 2009. godina primiče se kraju. Što je za Vas bio njen vrhunac?

- Kada sam se naježio u povratničkoj utakmici. Cijeloga ću života pamtiti kako su me navijači HSV-a dočekali pljeskom u utakmici protiv bečkog Rapida. Bilo je to jednostavno super.

Podsjetimo, Petrić je odigrao posljednjih petnaestak minuta za njemačku momčad u proboju u šesnaestinu finala Europa lige (2-0). U prvenstvenoj utakmici protiv Herthe odigranoj 4. listopada pretrpio ozljedu peronealnog mišića udarcem u vanjski dio desnog gležnja. Samo tri dana kasnije u Baselu je bio podvrgnut operaciji gležnja, nakon čega je uslijedio rehabilitacijski program koji, očito je, i danas traje.

* Je li taj potez navijača promijenio Vaš odnos s njima?

- Moja ljubav prema njima time se dodatno produbila. Zaključao sam ih u svojem srcu i u potpunosti se mogu poistovjetiti s njima. To je za mene poseban osjećaj.

* Unatoč mnogobrojnim ozljedama HSV je na visokom četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. Razmišljati li o tome što bi bilo da se sudbina nije poigrala vama?

- Ne, to nervira i vodi do nepotrebnog rasipanja energije.

* Konkretno pitanje. Može li HSV postati prvakom?

- Ne sanjam o naslovu prvaka, loptu moramo spustiti na zemlju. U Bundesligi ovoliko konkurenata za naslov nije bilo već godinama, pa mislim da će biti lakše izboriti polufinale Europa lige nego se na kraju sezone plasirati u Ligu prvaka.

* Vaše mišljenje o senzacijama sezone?

- Schalke me uvjerio u kvalitetu, a i Mainz je u velikoj seriji.

* A, koji Vas je suigrač iz HSV-a najviše iznenadio?

- Tomas Rincon je po meni najveće iznenađenje. Pokušava se uklopiti, u svlačionici već priča ponešto na njemačkom jeziku, a na terenu je i više nego konkretan. Drago mi je što je uspio kod nas i što mu je dan novi ugovor - zaključio je Petrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:07