DOBRE VIJESTI

Posrnuli se div s praskom vraća na veliku scenu: Bogati Kinez kupio Milan i ima velike planove

Jack Ma
 Koki Nagahama / Getty Images

Izgleda da je kraj teških, frustrirajućih dana sedmerostrukog prvaka Europe. Nakon što je Milan 2011. podigao trofej namijenjen prvaku Italiju, zakloračio je u teški period, u kojem su samo razočaranja bila stalna. ne samo da je milanski gigant izgubio europsku moć, već je okopnila i domaća dominacija; zvijezde su otišle a klub je utonuo u agoniju...

Ipak, izgleda da se na San Siro vraćaju bolji dani.

Naime, prema talijanskim izvorima klub je na pragu preuzimanja od strane najbogatijeg Kineza, koji bi većinski udio Milana otkupio za 700 milijuna eura! Jack Ma je čovjek 'težak' 25 milijardi eura, osnivač je ogromnog internetskog biznisa, kao i Weiba, najveće kineske društvene mreže. Dogovor, dakle, glasi: Ma bi sa svojom grupom investitora sada preuzeo 70% diopnica kluba, a potom bi u sljedećih godinu dana dovršio kupnju posrnulog talijankog diva.

Ma je ujedno i suvlasnik najbogatijeg kineksog kluba Guangzhou Evergrandea, koji trenira Marcello Lippi, a koji bi u slučaju dogovora preuzeo brigu o sportskom dijelu budućih klupskih operacija. Uglavnom, nakon kupovine, Ma i društvo bi Milanu ubrizgali ogromnu količinu novca, kojim bi se Milan s praskom vratio na najveću europsku nogometnu scenu.

Sudbina kluba sada leži na Silviju Berlusconiju, bivšem talijanskom premijeru, koji je klub preuzeo 1986. i odonda stvorio dominantnu europsku megasilu, čije su najljepše godine pisali Ruud Gullit, Marco Van Basten, Frank Rijkaard, Paolo Maldini, Franco Baresi, Marcel Desailly, Zvonimir Boban i Dejan Savičević, momci koji su između ostaloga zaslužnici za osvajanje četiri naslova Serie A te tri Lige prvaka u periodu od 1987. i 1994. godine.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:38