BEZ SUGESTIJA

PREDSJEDNIK HNS-a: 'Zar vi stvarno mislite da će Mamić utjecati na Čačića!? Dosta mi je teorija zavjere'

 Cropix

Predsjednik HNS-a Davor Šuker za novu emisiju HRT-a 'Stadion' komentirao izbor Ante Čačića na klupu hrvatske nogometne reprezentacije. Podsjetimo, Čačič je izabran jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HNS-a kao nasljednik Nike Kovača.

Zašto je Čačić izabran za izbornika?

- Gledali smo više iskustva - Čačić je vodio više od 220 utakmica Prve HNL, igrao je Ligu prvaka s Dinamom i Europsku ligu s Mariborom. Tražili smo zajedništvo po pitanju ove odluke.

Zašto niste odmah nakon Norveške izabrali novog izbornika?

- Pa nismo htjeli to napraviti kao s Nikom Kovačem, izabrati ga 'preko leđa'. Trebalo je razmisliti o ovome, nije to lako.

Je li se reprezentacija privatizirala pod Zdravkom Mamićem?

- Već je dosta ovih teorija zavjere, smatram da ni jedan trener, odgovoran trener, neće staviti slabijeg kandidata u momčad na nečiji nagovor. Pa tako ni Ante Čačić. Izbornik je taj koji za neuspjeh odgovara u konačnici. Ovaj Izvršni odbor dobro radi i sve odluke koje smo donijeli u prošlosti su dobre.

Kod vas nema straha da ne idemo u Francusku?

- Mi smo majstori u play-offu, kako nas povijest uči. Volio bih, ipak, da osvojimo šest bodova i da se plasiramo direktno.

Igor Štimac je za HRT čestitao Anti Čačiću i rekao da je sve ostalo bespredmetno komentirati:

- Sve njihove odluke su predmet sprdnje, umjesto da se bavimo nogometom.

Ćiro Blažević je uvjeren da je Čačić imenovan već u avionu iz Osla.

- Mamić je preuzeo odgovornost i imenovao kandidata kojeg je htio, jer bez njega se to ne može napraviti. Čačić nema reference da bi vodio ovakve zvijezde kakve ima reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:56