HRVATI ZABIJAJU U KUPU

Premijerni gol Santinija, strijelac i Ivica Olić

 Andrija Lučić/CROPIX

Nevjerojatan su preokret načinili nogometaši Freiburga u četvrtfinalu njemačkog DFB Pokala, te su pobjedom 3-2 u produžetku pobjednički okončali gostovanje u Mainzu...

Apsolutno nitko vjerojatno nije mogao niti zamisliti ovakav kraj nakon samo četiri minute ogleda. Nakon 240 sekundi Mainz je vodio 2-0 pogocima Pakera u drugoj i Zimlinga u četvrtoj minuti. No, takav rezultat je odredio tijek kompletnog ostatka utakmice. Freiburg je hrabro krenuo prema naprijed i tražio čudo.

Pogađali su gosti okvir vratiju, promašivali i nemoguće, a potpuni preokret se počeo događati u samoj završnici. U 84. minuti je u igru ušao 23-godišnji hrvatski nogometaš Ivan Santini i smanjio je rezultat na 2-1 već u 86. minuti. Nakon Ginterova udarca lopta se odbila do Santinija kojem nije bilo teško pogoditi nebranjeni dio mreže.

Bio je to prvi Santinijev pogodak otkada je došao u Freiburg, početkom prošle godine.

Inače, domaćin je od 65. minute igrao s igračem manje, a gosti su to potpuno iskoristili u 93. minuti kada je dosuđen penal za Freiburg kojeg je u 2-2 pretvorio Caligiuri. Isti je igrač potpuno pokopao domaćina u 108. minuti kada je zabio za 3-2 i prolaz svoje momčadi u polufinale.

U nastavku današnjeg programa četvrtfinalni ogled igraju Offenbach i Wolfsburg. Trenutačno je 0-1, a gol je zabio Ivica Olić!

U srijedu je na programu i finale prije finala, četvrtfinalni ogled Bayerna i dortmundske Borussije na Allianz Areni.

DFB Pokal, četvrtfinale:

Mainz - Freiburg 2-3, produžetak (Parker 2, Zimling 4 / Santini 86, Caligiuri 90+3, 108)

Offenbach - Wolfsburg (kasnije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:03