SVEMU DOĐE KRAJ

Prvi domaći poraz Šahtar, Srna propušta Barcelonu!

Ne znam točno što se dogodilo. Osjetio sam nešto poput uboda i nisam više mogao trčati. Vidjet ćemo što je - odgovorio je Srna odbacivši konstataciju da se nije dobro zagrijao
 AFP

Nogometaši Šahtara upisali su prvi domaći poraz u ukrajinskom nogometnom prvenstvu unatrag pune tri godine. U ogledu 24. kola na Donbass Areni slavio je Obolon 1-0, a osim gubitka bodova Šahtarovi nogometaši ostali su i bez kapetana Darija Srne.

Srna je u igru ušao početkom drugoga poluvremena, a travnjak šepajući napustio u 56. minuti. Eduardo da Silva odigrao je kompletnu utakmicu. Od 61. minute utakmice ukrajinski su prvaci imali i igrača više nakon što je drugi žuti, a time i isključenje zaradio Panas. Pod tuš je ranije morao zbog ignoriranja sučevog znaka za prekid igre zbog zaleđa. Jedini gol na utakmici zabio je Kučerenko iz slobodnog udarca u 86. minuti.

Posljednju domaću ligašku utakmicu u Šahtarovi su nogometaši izgubili 6. travnja 2008. Slavio je tada Črnomorec 1-0. Ovo im je bio prvi poraz uopće na Donbass Areni, otvorenoj u kolovozu 2009. godine.

UEFA: Srna propušta Barcelonu, dva tjedna 'out'



Prema pisanju službene internetske stranice Europske nogometne federacije (UEFA), Darijo Srna propustit će uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u kojoj Šahtar na Donbass Areni dočekuje Barcelonu.

"Klupski kapetan zadobio je ozljedu bedrenog mišića u rijetkom domaćem porazu 'rudara'. Teška zadaća Šahtara, koji bi protiv Barcelone trebao nadoknaditi četiri gola razlike, dodatno je otežana ozljedom koja je Darija Srnu izbacila iz uzvratnog dvoboja", piše izvor dodajući da je riječ o istegnuću.

Podsjetimo, ozljedu je Srna zadobio u 1-0 porazu svoje momčadi od kijevskog Obolona u subotnjoj utakmici 24. kola ukrajinske lige. Premijerni je to poraz Šahtara na Donbass Areni, prvi ligaški domaći od 6. travnja 2008. i prvi ukupno pred svojim navijačima od 22. listopada iste godine.

Srna, koji u europskim utakmicama svoje momčadi ove sezone nije propustio niti minute igre, pauzirat će dva tjedna, dodaje UEFA-in web-portal. Barcelona, podsjetimo, će u Ukrajini u utorak braniti 5-1 prednost.

Srna: Osjetio sam nešto poput uboda i nisam više mogao trčati



Više od tri godine Šahtar nije izgubio domaću utakmicu u ukrajinskom nogometnom prvenstvu. Što se dogodilo u subotu, kada je Obolon 1-0 pobjedom prekinuo taj niz, pokušao je odgovoriti Darijo Srna...

Kapetan najjačeg ukrajinskog kluba sudjelovao je vrlo kratko u neuspjehu momčadi. Ušao je u igru početkom drugoga poluvremena ogleda 24. kola, a zbog ozljede je bio primoran travnjak napustiti u 56. minuti. Prvo pitanje koje su tamošnji mediji postavili Srni odnosilo se na njegovo zdravsteno stanje.

- Ne znam točno što se dogodilo. Osjetio sam nešto poput uboda i nisam više mogao trčati. Vidjet ćemo što je - odgovorio je Srna odbacivši konstataciju da se nije dobro zagrijao:

- Zagrijavanje sam dobro odradio. Ne znam što je, da znam pokušao bih to spriječiti.

Pokušao je potom Srna odgonetnuti zbog čega mu je momčad poražena.

- Susret je bio težak, Obolon se uvijek dobro prilagodi našoj i igri kijevskog Dinama. Za ovu utakmicu sastav momčadi bio je znatno izmijenjen, no za poraz smo si sami krivi. Šteta je što smo ga upisali pred našim navijačima, ali i dalje o svemu odlučujemo sami. Imamo devet bodova prednosti u odnosu na Dinamo - uračunao je Srna pobjedu Kijevljana kod Metalurga u utakmici koja se igra u nedjelju.

U utorak Šahtar igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Budući da je utakmica u Španjolskoj završila 5-1 u korist domaćina, Srna je upitan je li uzvrat tek puka formalnost.

- Branimo čast kluba, grada i navijača i zato sam siguran da će oni koji nastupe dati sve od sebe da pobjede Barcelonu - odgovorio je.

Ukrajinska Premierliga, 24. kolo, subota:

Šahtar - Obolon 0-1

Dnjipropetrovsk - Vorskla 2-0

Sevastopolj - Luck 4-1

Arsenal – Tavrija (kasnije)

Redoslijed: 1. Šahtar 61, 2. Dinamo 49 (-1), 3. Metalist 47, .4 Dnjipropetrovsk 43...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:41