ČEKA SE POTPIS

PRVI VELIKI SIJEČANJSKI POSAO Wilfried Bony iz Swanseaja u City za čak 35 milijuna eura!

 getty images

Siječanjski prijelazni rok dobit će novog rekordera nakon što Manchester City i Swansea finaliziraju transfer 26-godišnjeg napadača Wilfrieda Bonyja. Prema posljednjim informacijama s Otoka, posao će biti „težak“ 35 milijuna eura.

Lov na Bjelokošćanina obilježio je početak zimskog šopinga u Premier ligi, a strijelac devet prvenstvenih golova izabrao je Etihad gdje bi, kako prenose klupski izvori, trebao zarađivati 75.000 funti tjedno. Deset posto od transfera, odnosno 3,5 milijuna eura, pripast će Bonyjevom bivšem klubu Vitesseu.

Očekivani dolazak sunarodnjaka komentirao je Yaya Touré, koji se s Bonyjem priprema za nastup na Afričkom kupu nacija.

- Mi smo klub koji želi privući samo najbolje igrače, a on će biti važan kotačić u nastojanju da osvojimo Premier ligu.

Yayin stariji brat Kolo, član Liverpoola, Bonyja uspoređuje s Didierom Drogbom.

- Obojica su snažni, veliki i sjajno koriste svoju fizičku nadmoć u zabijanju golova.

Najveći je konkurent Manchester Cityju u ovom poslu, pogađate, bio Chelsea. Roman Abramovič je prema informacijama Metroa u posljednji čas pokušao šeicima pokvariti zabavu, ali neuspješno. Swanseajev menadžer Garry Monk potvrdio je pregovore sa Cityjem.

- Ništa još nije potpisano, ali točno je da pokušavamo zaključiti preostale detalje. Reći ću vam kada posao bude 100 posto gotov - izjavio je Monk.

Pokaže li se informacija o odšteti točnom, Bony će postati treći najskuplji afrički nogometaš u povijesti, iza Michaela Essiena i Didiera Drogbe. Uz to će biti i vlasnik šestog najvećeg zimskog transfera, zajedno s Willianom koji je u ljeto 2013. također za 35 milijuna eura iz Anžija prešao u Chelsea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:22