RIJEČKI CRNOGORAC

Radomir Đalović : Koja je tajna uspjeha Crne Gore? A Cico, brate, nego 'ko?!

Mislim da nigdje nije teže nego na Kantridi. Ne, ni Varaždinu. Meni su oni jako simpatični, mlada momčad koja igra atraktivan nogomet, ali mislim da im ipak nije teže nego nama pa makar još duže bili bez plaće, kaže Đalović za stanje na Kantridi

Kantrida je ogrezla u siromaštvo koje se donekle može ublažiti jedino prodajom igrača. No iz sedme momčadi HNL-a ne rade se veliki inozemni transferi. Igrače 'prodaje reprezentacija’, a Rijeka ima samo dva reprezentativca. Hrvatskog 'do 21’, veznjaka Damira Kreilacha i crnogorskog napadača - Radomira Đalovića (28).

Što si Đalović želi u 2011., ostanak na Kantridi ili 'spašavaj se 'ko može’ pa 'preko grane’?

- Ako se ova očajna financijska situacija barem malo poboljša, ostao bih bar do ljeta. U suprotnom, spašavaj se 'ko može! - priča Đalović.

- U ovakvoj se situaciji nikome ne ostaje. Mjesecima bez plaće, sa imperativom euro-plasmana stalno na leđima, bez nagovještaja promjena nabolje... Rijekina je budućnost u najmanju ruku totalno neizvjesna. Bez dva-tri prava pojačanja, po jedno u svakoj liniji, te uz ostanak svih iz postojećeg kadra ovoj se momčadi na teret ne smije staviti nikakav rezultatski imperativ.

Dakle: Đalović ostaje ili odlazi?

- Ne znam, zaista. Rekao sam što bih želio, da se klub konsolidira i da ostanem, a vidjet ćemo što će donijeti tjedni koji dolaze. Konkretnih ponuda zasad nema, ali prijelazni je rok tek počeo. Možda nas predsjednik i direktor iznenade pa zarade neki novac.

Ivan Turčić?

- Jako ga volim! - smije se Đalović - Predsjednik je stvarno drag čovjek i znam da se stalno bori kako bi namaknuo koju kunu za klub. Bilo bi lijepo da mu to češće uspije. Eto, to mu je novogodišnja želja od mene!

Al’ imali ste jednu svijetlu točku. Vi i svi ostali Crnogorci.

- O da. Reprezentacija! Pusti bolesti, loše rezultate i prazne novčanike... Po tome ću pamtiti 2010., po sjajnim rezultatima crnogorske nogometne reprezentacije. I to bez ozlijeđenih Drinčića i dragulja Jovetića. Možda smo čak bili motiviraniji igrajući i za ozlijeđene suigrače. A sad kad nam se vrate idemo po plasman na Euro. Eto ti moje tri novogodišnje želje... Da obitelj i ja budemo zdravi, da Rijeka upadne u lovu i da reprezentacija ode na Europsko prvenstvo.

Tajna uspjeha?

- A Cico, brate, nego 'ko?! I prije smo imali dobre igrače, čak smo i dobro igrali, ali nije bilo rezultata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:16